PRILIKA ZA SVE GENERACIJE: Novi amaterski atletski klub “ADA” pokrenut u Jajcu

U srcu Jajca, sportska scena je dobila novu nadu otvaranjem novog amaterskog atletskog kluba pod nazivom "ADA".

565
Banner
Banner
Banner

Piše: Edvin Crnkić

Klub koji se specijalizirao za trčanje ima ambiciozne ciljeve i otvoren je za članove različitih generacija.

Klub “ADA” otvara svoja vrata za prijave članova u tri starosne kategorije: 7-9 godina, 12-14 godina i 18+. Ova raznolikost omogućava ljudima svih dobnih skupina da se uključe u atletsku aktivnost koja je ujedno i jedna od najzdravijih i najatraktivnijih sportskih disciplina.

Osnivač kluba, Amel Ahmečković, svoj entuzijazam za trčanjem prenio je na klub s bogatim iskustvom trčanja od 2013. godine. Počevši s kratkim utrkama, Ahmečković je brzo razvio strast prema dugim prugama i adrenalinskim utrkama. Atletiku smatra jednim od najatraktivnijih sportova s brojnim mogućnostima.

– Ovim putem pozivam sve one koji su zainteresovani da probaju nešto novo i izazovnije da nam se priključe, poručuje Ahmečković. Dodaje da će se ovaj klub za sada fokusirati isključivo na trčanje na duge pruge, uključujući utrke na 2.5 km, 5 km, 10 km i čak 21 km. Pored toga za najmlađe članove klub će omogućiti sudjelovanja u kraćim utrkama poput 100 m, 200 m i 500 m.

Zainteresovani mogu svoje prijave za članstvo u klubu “ADA” uputiti na broj telefona +38765935761 ili putem Instagram profila a.k_ada.

– Ovo je izuzetna prilika za sve stanovnike Jajca da se pridruže ovom dinamičnom sportskom klubu i zajedno sa nama ostvare sjajne sportske rezultate, ističe Ahmečković. Klub “ADA” obećava da će pružiti podršku svojim članovima u razvoju njihovih atletskih sposobnosti i postizanju njihovih sportskih ciljeva.

Stoga spremite svoje patike za trčanje, priključite se klubu “ADA” i krenite prema zdravijem i aktivnijem načinu života dok ostvarujete sportske uspjehe zajedno s ovom strastvenom sportskom zajednicom.

Amel Ahmečković

Vaši komentari

Banner