1. PEDALANJE I TRČKARANJE: Obilježena Europska sedmica sporta

Povodom Europske sedmice sporta u Sarajevu je danas održana sportska manifestacija „Pedalanje & trčkaranje“ u organizaciji Udruženja „Dečki u Plavom“.

575
Foto: Ednan Turalić
Banner
Banner
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

Utrka je timskog karaktera, a takmičilo se na način da polovinu staze vozi biciklista, dok drugu polovinu staze preuzima trail trkač.

Utrka je startala sa Bentbaše odakle su biciklisti vozili biciklističku stazu dugu 8300m sa elevacijom od 812m do “Vidikovca” na Trebeviću, gdje su trail trkači preuzimali trčanje dužine od 6700m sa elevacijom od 263m do Planinarskog doma „Dobre vode“ te nazad do “Vidikovca”.

Učešće je bilo besplatno, a u okviru manifestacije mogla su se donirati sredstva za podršku radu vrijednog tima Gorske službe spašavanja Kantona Sarajevo.

Trka je imala 25 dvočlanih timova. Kompletne rezultate možete provjeriti kasnije na LINK-u. Učesnici su se takmičili u muškoj i mješovitoj kategoriji, a postignuti su sljedeći rezultati:

Mješovita ekipa

  1. Izmiksani Kilometar života (Belma Baralija i Pašo Zahirović) 1:30:44
  2. POĐOS (Tanja Šutalo i Elmir Avdić) 1:34:02
  3. Žuna team (Alma Žunić i Tajib Žunić) 1:36:25

Muška ekipa

  1. Ječmeni trkači (Alen Raonić i Adi Šaljić) 1:20:05
  2. Rock and roll (Armin Nukić i Feđa Hasanbegović) 1:21:09
  3. Senigor team (Amir Mahmutović i Semir Kečić) 1:22:16

Evropska sedmica sporta tradicionalno se obilježava u periodu od 23. do 30. septembra, s ciljem promovisanja sporta i fizičke aktivnosti, pod sloganom „Be Active“.

Vaši komentari

Banner