NAJZABAVNIJA NOĆNA UTRKA: Tri dana do isteka ranih prijava za Sarajevski cener i Sarajevski petak

Pet ili deset ćevapa je najčešće pitanje za gladne goste Sarajeva. A mi vas sada pitamo: da li ćete pet ili deset kilometara trčati prije tih ćevapa?

712
Banner
Banner
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

U nedjelju, 14. 07. 2024, Sarajevo će biti domaćin najuzbudljivijih sportskih događaja godine – Sarajevski cener i Sarajevski petak.

Ovaj atraktivni trkački događaj, sedmi put okupiće stotine trkača iz cijele regije, spajajući ih u jedinstvenom iskustvu koje slavi strast prema trčanju i nove pobjede!
Ovogodišnja utka Sarajevski petak otvara svijet novih mogućnosti, jer za razliku od prošlogodišnjih izadnja, te timskog takmičenja, daje priliku individualnim trkačima da istrče krug od pet kilometara ispunjen zadovoljstvom, srećom i uspjehom.

Dužinom staze, koja je pomno planirana kako bi istaknula ljepotu i raznolikost Sarajeva, trkači će biti pozdravljani od strane brojnih navijača koji iz godine u godinu stvaraju nevjerojatnu atmosferu podrške i ohrabrenja!

Sarajevski cener i petak nisu samo sportski događaji. Biće to putovanje kroz vrijeme i tradiciju grada. Trkači će imati priliku trčati pored povijesnih znamenitosti, upijati duh lokalnih četvrti i iskusiti autentično gostoprimstvo koje Sarajevo nudi.

Tradicionalno utrka kreće ispred Gradske vijećnice, te prati tramvajske šine sve do Marijin Dvora, prolazeći pored pravoslavne crkve iz 16. stoljeća, popularne pijace Markale, Vječne vatre, Katedarale, Latinske ćuprije.

Krug ili dva, petak ili cener, pet ili deset, završavaju se ispred Vijećnice gdje trkače i goste očekuje sjajni muzički program. Blizina Trebevića obećava osvježenje, a organizator garantuje zabavu.

Prethodnih godina je bilo uzbudljivo vidjeti trkače kako trče prelijepim Sarajevskim ulicama, te se nadamo da ćemo i ove godine poslati najljepšu razglednicu u svijet.

Sarajevski cener i Sarajevski petak imaju važan zadatak – da spoje različite ljude, sličnih interesovanja te da svi zajedno slavimo trčanje, nova prijateljstva i nezaboravna iskustva!

– Sarajevo je grad u kojem je trčanje sve popularnije i ova utrka je prilika da se okupimo kao zajednica i uživamo u sportu koji volimo, izjavio je Elvedin Tunović, dugogodišnji član organizacije NGO Marathon Sarajevo i trener Sarajevo Running Club –a, te dodao:

Elvedin Tunović

– Ohrabrujemo sve zainteresovane da se pridruže ovom događaju i da zajedno stvorimo iskustvo za pamćenje. Sarajevski cener je utrka koja ima dušu i u koju ulažemo veliki entuzijazam i neskromno možemo reći da se radi o jednoj od najatraktivnijih noćnih utrka u regionu.

Još samo tri dana su ostala da iskoristite pogodnost RANE prijave (LINK) za najuzbudljivije utrke sezone! Osigurajte svoje mjesto na startnoj liniji i zaokružite krug ili dva kroz najatraktivniji dio Sarajeva. Iskoristite sve pogodnosti rane prijave i dajte sebi priliku za nezaboravno trkačko iskustvo!

Vaši komentari

Banner