JUBILARNA SARA 5K UTRKA U KISELJAKU: Najava velikog sportskog događaja

Kiseljak se priprema za spektakularan sportski događaj - petu po redu SARA 5k utrku, koja će se održati 1. 6. 2024. godine.

493
Banner
Banner

Tekst: Sara 5K PR

Ovaj jubilarni događaj, organiziran od strane udruge Sportkis, obećava rekordan broj učesnika i nagradni fond, te spektakl koji će se pamtiti.

Utrka, koja je iz godine u godinu sve popularnija, ove godine planira privući 500 trkača u glavnoj kategoriji i 300 mladih nada u dječjoj utrci. Organizatori su uvjereni da će dostići, pa čak i premašiti postavljene ciljeve. Naglasak je na još boljoj organizaciji u odnosu na prethodne godine, s ciljem da se trkačima i posjetiocima pruži nezaboravno iskustvo.

Jubilarna utrka ne samo da će okupiti veliki broj trkača, već i ponuditi rekordni nagradni fond, kako u muškoj tako i u ženskoj konkurenciji. Organizatori su posebno naglasili da će biti značajnih nagrada i za domaće trkače, čime se želi podići nivo domaćeg atletskog sporta i dati dodatni motiv za sudjelovanje.

SARA 5k utrka zakazana je za 19 sati, dok će se dječija utrka održati nešto ranije, u 17 sati. Ovaj raspored omogućava učesnicima i gledaocima da maksimalno uživaju u događaju, kao i u ostalim pratećim sadržajima.

Marko Buljan

– Kao ponosni organizatori 5. po redu SARA 5k utrke u Kiseljaku, izuzetno smo uzbuđeni što imamo priliku ponovo da dočekamo trkače i posjetioce na ovom sjajnom događaju. Svake godine se trudimo da nadmašimo očekivanja, a ovogodišnji nagradni fond i učešće trkača iz različitih krajeva BIH i regiona samo potvrđuju da smo na pravom putu. Zahvaljujem se svima koji su doprinijeli da ovaj događaj bude bolji nego ikad, i jedva čekamo da svi zajedno uživamo u ovome sportskom događaju, poručio je ispred udruge Sportkis Marko Buljan.

Da bi se jubilarna utrka proslavila na pravi način, organizatori su pripremili koncert banda iznenađenja, koji će se održati nakon trka. Ovo će biti idealna prilika za sve učesnike i posjetioce da proslave svoje uspjehe i zajedno uživaju u večeri prepunoj dobre muzike i pozitivne energije.

Organizatori pozivaju sve zainteresirane trkače da se prijave i budu dio ovog veličanstvenog događaja. S obzirom na rastući broj učesnika iz godine u godinu, SARA 5k utrka u Kiseljaku postaje jedan od nezaobilaznih događaja u sportskom kalendaru naše zemlje. Ne propustite priliku da budete dio istorije!

Za više informacija o prijavama i detaljima događaja, zainteresirani se mogu obratiti udruzi Sportkis. Ne sumnjamo da će peta SARA 5k utrka nadmašiti sva očekivanja i postaviti nove standarde u organizaciji sportskih događaja.

Prijava na glavnu utrku na LINK-u, a prijava na dječju TOCO utrku na LINK-u.

Pridružite nam se u Kiseljaku 1. 6. 2024. i budite dio sportske povijesti!

Vaši komentari

Banner