Premijera Travničke petice: Organizacija daleko iznad očekivanoga

Travnička čaršija je preksinoć bila odličan domaćin za oko 300 trkača koji su došli istrčati novu utrku u Bosni i Hercegovini kao dio pozitivnog vala velikog porasta rekreativnog trčanja i potrebe za novim trkama te obogaćivanjem ponude u našoj zemlji. Travnik je uistinu obogatio!

791

Piše: Nicolae Golea

Iako je sve popularnije imati noćnu utrku, u regionu ih još uvijek imamo samo oko desetak. Takve, raznih distanci, postoje u Zagrebu, Novom Sadu, i u još nekim gradovima Srbije i Hrvatske kao našeg najbližeg susjedstva i destinacija koje najčešće obilaze naši rekreativci. Ovu ponudu je od ove godine obogatila Travnička noćna petica (utrka na 5km) kao prva noćna utrka u Bosni i Hercegovini.

Travničani osim što su imali zadatak da svoju premijernu utrku što bolje organiziraju, dodatno su imali motivaciju da kao prva noćna utrka u Bosni i Hercegovini bude za pamćenje i tako dogodine privuče još veći broj trkača. Brojka od oko 500 prijavljenih učesnika, među kojima nekoliko poznatih imena, je itekako zadovoljavajuća. Još više raduje podatak da je duž trase bilo i preko 2000 navijača koji su gromoglasno dali podršku svima koji su trčali i tako dodatno istaknuli odlično domaćinstvo ove male vezirske čaršije.

Pored nekoliko profesionalnih trkača utrku je istrčalo šaroliko društvo rekreativaca pa je tako zabilježeno da je najmlađi učesnik imao samo dvije godine, a kao najstariji je trčao osamdesetogodišnji Travničanin Josip Jurišić. Pobjedu je ostvario Srđan Samardžić iz Banja Luke, a drugoplasirani je bio Alija Imamović, dok je Denis Kadić zauzeo treću poziciju. U ženskoj konkurenciji slavila je Banjalučanka Jelena Kosić.

„Današnja trka je bila jako zanimljiva, iako prva jako lijepo je i uspješno organizovana tako da sam prezadovoljan. Jako sam zadovoljan i svojim rezultatom, trčao sam 15:49 što je za jednog maratonca i polumaratonca jako brzo. Sve u svemu jako lijepa staza i trka i odazvati ću se i narednih godina“, rekao je pobjednik utrke Srđan Samardžić očito jako zadovoljan i utrkom i svojim rezultatom. Još očaraniji organizacijom bio je Alija Imamović koji je utrku istrčao kao drugoplasirani: „Organizacija je na jako visokom nivou i neke velike trke mogu pozavidjeti. Trčalo je oko 300 trkača, podrška cijelo vrijeme uz stazu i ciljni lijevak nekih 500 metara u finišu za super atmosferu i ugođaj. Bilo mi je baš divno i uživao sam cijelo vrijeme. Čestitke mom prijatelju Srđanu Samardžiću na pobjedi. Također, i organizatorima hvala na ovakvoj organizaciji“.

REZULTATI

Vaši komentari

Banner
Podijeli objavu
Prethodni članakIza njega je 300.000 kilometara: DUŠAN MRAVLJE
Sljedeći članakMAPA Vogošća 5K
Moje trčanje trcanje.net je prvi bh. specijalizirani web portal o trčanju. Cilj nam je popularizacija i promoviranje trčanja prije svega u Bosni i Hercegovini. Osobit naglasak stavljamo na promociju prirodnih ljepota i kulturno-historijske baštine naše zemlje.