Mladen Plakalović najbolji na trci Sokolov put

U subotu, 15. oktobra, na Suvoj planini kod Niša, je održano treće izdanje trke Sokolov put kojim je završena ovogodišnja serija takmičenja u trail trčanju organizovanih od strane Skyrunning asocijacije Srbije. Izuzetno tešku stazu dugu 22 km s 2200 m kumulativnog uspona je savladalo ukupno 211 takmičara a do cilja je kao član Jahorina Ultra Trail Teama prvi stigao najbolji bh. biatlonac Mladen Plakalović.

1529

Plakalović je od starta u Niškoj Banji do ciljne kapije na vrhu Trem stigao za 2 sata i 37 minuta ostvarivši prednost u odnosu na drugoplasiranog Nenada Živkovića od nepunih jedanaest minuta.

mladen-plakalovic-3

– Jako sam zadovoljan svojim nastupom na Sokolovom putu i rezultatom koji me samo dva minuta dijelio od rekorda staze. Moram reći da je dobrom rezultatu značajno doprinijela i konkurencija s kojom sam od starta krenuo jako. Prvu dvojicu takmičara sam pratio sve do polovine staze gdje sam preuzeo vođstvo koje sam, povećavajući prednost sačuvao, do cilja. Sve su to sjajni trkači s mnogo više iskustva na ovakvim takmičenjima od mene tako da mi je bilo veliko zadovoljstvo biti na ovoj trci i završiti kao prvoplasirani, izjavio je Plakalović po završetku trke.

Iskusni biatlonac i bh. olimpijac se po prvi put oprobao u trail trčanju 2015. godine kada je na prvom izdanju Jahorina Ultra Traila, na trci dugoj 51 km, osvojio treće mjesto. U 2016. godini je na Midi Trailu dugom 33 km osvojio prvo mjesto dok je kao pobjednik finiširao i na Vučko Trailu. Kada to redovni treninzi i kalendar biatlonskih takmičenja dozvoljavaju, Mladen se rado odaziva na pozive da kao član Jahorina Trail Teama učestvuje na trail trkama. Kao vrhunski sportista, aktivno daje svoju podršku u promociji trail trčanja te afirmaciji novih trkača i trkačica koji u ovoj disciplini vide sportske izazove. Osim Plakalovića, Jahorina Ultra Trail Team je na Sokolovom putu predstavljala i Sanja Kavaz koja je u ženskoj konkurenciji zauzela deveto mjesto.

Vaši komentari

Banner