Kuvalja: Na 1. Banjalučkom noćnom polumaratonu ćemo spojiti dobru zabavu i sport

U organizaciji Saveza za Sport i Rekreaciju te banjalučkog Running Cluba 30. septembra (subota, 18 sati) će sa startom i ciljom na Trgu Krajine biti održan 1. Banjalučki noćni polumaraton pod nazivom “Dukat fit BL CITY Night Run”.

979
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

Događaj sadrži četiri trke:

Junior Run; 1300m; trka namijenjena za mlađe uzraste od 2002. do 2011. godine;

Jelen Pivo Free Run; trka namjenjena za sve uzraste u dužini od 5km;

Magnetrans Hemofarm štafetna trka; trka namijenjena za sve uzraste, ekipu sačinjavaju tri takmičara koji trče svaki po jedan krug, tj. 7 kilometara, a ukupno 21.1 kilometar;

Dukat fit Half Marathon, 21.1 kilometar tj. 3 kruga po 7 kilometara.

Ideja za noćni polumaraton je došla nakon prve noćne trke Banjaluka Night Run, koja je održana prošle godine.

– Ove godine smo odlučili da napravimo polumaraton, zajedno sa još tri trke prilagođene za sve uzraste i mogućnosti trkača, kaže direktor organizacije Vladimir Kuvalja.

– Izabrali smo noćnu trku, iz razloga jer je nešto drugačije, trči se u užem centru grada i šetališnim zonama. Ovakav vid trke je popularan u svijetu i interesantan zbog svojih karakteristika, noć je, trči se kroz velike mase gledalaca, iako je staza ograđena, ali ima svoj šarm. Trkači imaju podršku velikog broja publike tokom čitavog kruga, dodao je.

Vladimir Kuvalja, direktor organizacije

Nakon trke je u planu koncert na mjestu starta i cilja, te zabave koje će biti sjajan završetak ovakvog događaja.

– Noć nas takođe asocira i na zabavu, zato smo odlučili da spojimo zabavu i sport tj. rekreaciju i na taj način privučemo mnogobrojne takmičare, rekreativce i publiku, koji će pronaći za sebe sigurno nešto interesantno, kaže Kuvalja.

Program će trajati od 17 do 24 sata na Trgu Krajine, a nakon toga će biti organizovane zabave u klubovima.

– Banjaluka je grad života i dobre zabave, dobre hrane, ali i sporta, s tim želimo da upotpunimo paket i da učesnicima kao i publici pružimo potpun doživljaj. Učesnici koji dolaze iz daljih gradova će sigurno ostati tu noć u Banjaluci, stoga smo im organizovali povoljan smještaj, dobru trku i odličnu zabavu, zaključio je direktor Vladimir Kuvalja.

Staza

“Staza je pripremljena i osmišljena da bude sigurna, brza i interesantna. Smatramo da će sigurno nakon prve godine privući još veći broj takmičara, a i publike. Kao što smo naveli, trči se ulicama i šetališnim zonama užeg centra grada”.

Staza 1. Banjalučkog noćnog polumaratona

Prijave

Prijave za trke Junior Run i Jelen Free Run su besplatne, a za Polumaraton (30KM) i Štafetnu trku (70KM) za kompletnu ekipu, se naplaćuje, s tim da će učesnici u startnom paketu dobiti funkcionalnu atletsku majicu, medalju, okrepu na svim stanicama, mapu staze i poklon iznenađenja, te poklone partnera trke.

S prošlogodišnje noćne trke u Banjaluci

Vaši komentari

Banner
Podijeli objavu
Prethodni članakNikad dosta priče o oporavku
Sljedeći članakNesuđena prva olimpijska maratonka: Stamata Revithi
Moje trčanje - trcanje.net je prvi bh. specijalizirani web portal o trčanju. Cilj nam je popularizacija i promoviranje trčanja, prije svega u Bosni i Hercegovini. Osobit naglasak stavljamo na promociju prirodnih ljepota i kulturno-povijesne baštine naše zemlje.