1. ZENIČKI NOĆNI CENER: Dva i pol kruga po centru grada 14. aprila 2018.

U organizaciji sekcije Zenica Trči (koja djeluje u sklopu Udruženja za razvoj i podršku planinarstva i sportskog turizma Vedro) 14. aprila 2018. godine će biti održana noćna ulična trka na 10 kilometara, “Zenički noćni cener”.

3273
Banner
Banner
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

Prijave za trku možete obaviti preko službenog weba sekcije Zenica Trči.

Iz sekcije Zenica Trči ističu da očekuju kako će trku pohoditi oko 500 trkača i trkačica iz cijele Bosne i Hercegovine, pa i šire. Zasad je planirano da staza bude kružna (dva i pol kruga), a trčat će se i kroz sami centar grada. Sa gradonačelnikom Zenice je potpisan Memorandum o saradnji pa će Grad Zenica te GBT Banjaluka biti partneri projekta. Ostali sponzori se još definišu.

Osim trke na 10 kilometara najljepšim dijelovima Zenice, bit će organizovana i trka te igre bez granica za najmlađe, a čime bi upotpunili sportski dan u gradu. U sklopu kompletnog projekta će biti upriličena i promocija knjige „Abeceda trčanja“ autora Pavla Vlaheka i Ladislava Havaša, a neće nedostajati ni zabave u otvorenim baštama zeničkih kafića.

Detaljnije informacije o samoj trci organizatori planiraju objaviti naknadno.

Zenica je ranije imala i polumaratonsku trku koju je organizovalo Udruženje “Zenički maraton”, ali ova trka nije zaživila i održana je samo tri puta (posljednji put 2015. godine). U poplavi polumaratonskih trka kroz posljednjih godinu dana, trka na 10km u Zenici bi svakako trebala biti svojevrsno osvježenje za bh. trkačku scenu.

Vaši komentari

Banner