PAPUK EXTREME CHALLENGE: Festival u Orahovici spaja 7 različitih sportova u 11 trka

Prvi Papuk Extreme Challange (Orahovica, Hrvatska) će biti održan u sklopu 50. Orahovačkog proljeća, u organizaciji Grada Orahovice i Turističke zajednice grada Orahovice.

2438
Banner
Banner

Piše: Ersan Bijedić

Papuk Extreme Challenge je prvi orahovački outdoor festival za koji je postavljen cilj učiniti ga najvećim sportsko – turističko – gastronomskim spektaklom ikad održanim u Hrvatskoj.

Cijeli događaj će se održavati na papučkim obroncima uz izletište Jezero, a zanimljivo je da se radi o spoju 7 različitih sportova u 11 trka koje će se održati u 3 dana (od 1. do 3. juna 2018.).

Organizatori su Grad Orahovica i Turistička zajednica grada Orahovice, ali veliki posao u stvari odrađuju klinci i roditelji iz plivačkog kluba Orahovica. A predsjednik ovog kluba je Nikola Borić, svjetski priznati atletski trener koji je radio s nekim od najboljih etiopskih i turskih reprezentativnih trkača. Tu postaje jasno i otkud ovakav događaj u Orahovici.

Za neku od trka u ponudi se možete prijaviti na web stranici. A više informacija o festivalu, ali i svakoj pojedinoj trci, možete pronaći na Facebook stranici Papuk Extreme Challenge.

Naša ideja je da izađemo iz tog koncepta specijalizirane sportske manifestacije i gostu – sportašu i njegovoj pratnji te gledateljima ponudimo nezaboravan događaj koji će objediniti sport, gastronomiju i kulturu, pojašnjava Borić.

Glavni događaj ove manifestacije je prvenstvo Hrvatske u kros triatlonu što je i izborna trka za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Dansku.

Nikola Borić na treningu u Etiopiji

Uz sportske događaje koji će se održavati od petka do nedjelje (trail trčanje i treking, biciklističke utrke, daljinsko plivanje, trke sa zaprekama za najmlađe) bit će održavani koncerti, kampiranje na Orahovačkom jezeru, igre za najmlađe, a sve uz gurmanske specijalitete Slavonije i Baranje, kino na otvorenom, izložbe slika i fotografija…

U Orahovici na festivalu očekuju vrlo veliki odziv sportista (1.500), njihovu pratnju (+1.500) te goste za samo Orahovačko proljeće (+2.000). Manifestaciji će prisustvovati veliki broj hrvatskih olimpijaca.

Brojke već sad premašuju sva naša očekivanja jer nas se samo u organizaciji okupilo preko 200 pojedinaca i udruga iz cijele Hrvatske, od čega je 100 volontera. Već u prvom tjednu otvorenih prijava, 100 dana pred natjecanje, imali smo 200 prijavljenjih sportaša iz 5 zemalja. U manifestaciju se uključuju i sve osnovne i srednje škole grada Orahovice i okolice. Tako na sportskom borilištu posebno uređenom za njih očekujemo preko 500 klinaca. Veliku podršku imamo od Grada, Županije i Turističke zajednice Hrvatske, Virovitičko – požeške županije i gradske Turističke zajednice, rekao je Borić.

Izaberi sport

Kroz tri dana u Orahovici će biti održani sljedeći događaji: Prvenstvo Hrvatske u kros triatlonu i kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo; Prvenstvo Hrvatske u super sprint kros triatlonu; Papučki maraton, trail (10, 21 i 42 km); MTB maraton; Kup Hrvatske i Prvenstvo Slavonije i Baranje u daljinskom plivanju; Viking warrior race za osnovnoškolce (trka sa zaprekama); Viking warrior race (dobne skupine; trka sa zaprekama); Sportski kamp za djecu; MTB spust; štafete; Kup Hrvatske u preponskom jahanju; Slet planinara i zajednički obilazak staza; Kamp izviđača Slavonije i Baranje; Kup Grada Orahovice u pecanju; Nogometni turnir.

Vaši komentari

Banner