ŠKOLA TRČANJA U MOSTARU: Predstavljanje 23. 4., prvi trening dva dana kasnije

Udruga Sanus Motus iz Mostara pokreće Školu trčanja, a uvodno predavanje će organizirati 23. 4. u dvorani Princess (6. sprat u Mepas Mallu) od 18 sati.

3140
Foto: Vlado Bulić
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

Na uvodnom predavanju će biti predstavljen cjelokupni tim Škole trčanja zajedno s trenerima, a na čelu sa voditeljom Škole, dr.sc. Vedranom Markotićem. Prisutni će moći popuniti upitnik i prijaviti se za učešće.

Iz Udruge Sanus Motus ističu da su ciljevi Škole pokretanje na fizičku aktivnost radi očuvanja zdravlja i prevencije bolesti, uvođenje rekreativaca u svijet cestovnog trčanja, jačanje duha aktivnog načina života,uz činjenicu da sportska aktivnost nosi brojne pozitivne učinke na mentalno i fizičko zdravlje.

Članovi tima Škole trčanja su studenti Kineziološkog fakulteta  Sveučilišta u Mostaru te studenti Nastavničkog fakulteta, smjer sporta i zdravlja Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru, predavači na Kineziološkom i Medicinskom fakultetu te Fakultetu zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru, predavači na Kineziološkom fakultetu  Sveučilišta u Splitu, predavač i suradnik, Znanstveno istraživački centar, Institut za kineziologiju, Koper, Slovenija, liječnik, nutricionist, cestovni i trail trkači s područja Hercegovine.

Program Škole trčanja je podijeljen u dva ciklusa:

Prvi ciklus obuhvaća osam tjedana treninga kroz 5. i 6. mjesec 2018 godine te je podređen stjecanju inicijalne forme, adaptaciji muskulo – skeletnog sustava na trčanje te stvaranju navike redovnog treniranja. Prvi trening je 25. 4. u 18:30h na Vojničkom igralištu (kod Mercatora).

Drugi ciklus obuhvaća osam tjedana treninga kroz 9. i 10. mjesec 2018. te je podređen pripremi za utrku dužine od 5 do 21 km (ovisno o stupnju napretka kandidata).

Mjesečna naknada za sudjelovanje iznosi 25 KM po kandidatu. Poseban popust imaju kandidati koji žele unaprijed platiti cjelokupnu Školu trčanja, u trajanju od 16 tjedana. U tom slučaju cijena je 80 KM jednokratno. Cijena za studente, uz predočenje važećeg indeksa, iznosi 20 KM mjesečno. Navedena cijena uključuje minimalno 12 zajedničkih treninga mjesečno, diplomu po završenoj školi trčanja, dva predavanja na teme trčanja, zdrave prehrane i metodologije trkačkih treninga  od strane eminentnih predavača, izradu individualnog plana treninga u drugom ciklusu škole te redovne konzultacije s dostupnošću cijelog tima Škole trčanja.

Zajednički odlazak na utrke cestovnog trčanja će biti organiziran najmanje dva puta, a u obzir prvenstveno dolaze slijedeći događaji: Sarajevo polumaraton, Metković polumaraton, Mostar polumaraton i Dubrovnik polumaraton te na jednu trail utrku (Mostar Challenge). Startnine i putne troškove snose sami kandidati. Mogućnost organizacije grupnih popusta pri zajedničkoj prijavi te mogućnost organizacije prijevoza u slučaju zajedničkog odlaska na utrke dovoljnog broja ljudi. Posebna aktivnost će biti treninzi s gostovanjem poznatih ljudi iz svijeta cestovnog i trail trčanja kao i iz svijeta triatlona.

Prijave možete obaviti ili sve informacije dobiti na e-mail: sanusmotus.skolatrcanja@gmail.com, na facebook stranici: Škola trčanja Sanus Motus Mostar ili na broj mobitela: +38761/051-281.

Vaši komentari

Banner