WINGS FOR LIFE WORLD RUN: Želiš biti dio grupnog trčanja u Tuzli, Mostaru, Sarajevu i Zenici?

Wings for Life World Run je specifičan format utrke. Učestvovati mogu svi. Na više lokacija širom svijeta takmičari krenu trčati u istom trenutku.

3227

Moje trčanje – trcanje.net

Bosancima i Hercegovcima najbliža, zadarska utrka Wings for Life World Run službeno je rasprodana pa je Beč sljedeća najbliža tačka za sve koji 6. maja žele trčati za one koji ne mogu. Pored Beča u četiri bh. grada se organizuje utrke sa mobilnim aplikacijama.

Sportska istorija još uvijek nije zabilježila sličan događaj, utrku u kojoj učestvuje cijeli svijet. Profesionalci, rekreativci, amateri, poznati i manje poznati, svi u istoj misiji – pomoći u pronalasku lijeka za povrede kičmene moždine. Zato, vjerovatno i ne postoji utrka koja više inspiriše.

Wings for Life World Run utrka nema ciljnu liniju na koju smo navikli, niti precizno određenu distancu. Takmičari trče za one koji ne mogu, trče za ljude koji imaju povredu kičmene moždine i željno iščekuju da medicina pronađe lijek i omogući im da se dignu iz invalidskih kolica pa se sve startnine ulažu u istraživanje za pronalazak lijeka.

Obzirom da je nama najbliža utrka u Zadru rasprodana, a iz nekog razloga ipak niste u mogućnosti putovati do Beča, u BiH također možete trčati ispred virtuelnog presretačkog vozila uz mobilni uređaj i Wings for Life World Run aplikaciju. Želite trčati sami ili u grupi, na vama je da odlučite.

Na svoj mobilni telefon skinete Wings for Life World Run aplikaciju za iOS ili Android i trčite organiziranu virtuelnu utrku, gdje god da se nalazite. Kreirajte stazu i organizirajte vlastitu utrku ili se priključite postojećoj App utrci u četiri bh. grada.

Dakle, možete napraviti samo donaciju za fondaciju, možete donirati i prijaviti se da trčite utrku, možete donirati i trčati sami sa aplikacijom, a možete donirati i priključiti se grupnim trčanjima sa aplikacijom koja će se organizirati u Sarajevu, Mostaru, Zenici i Tuzli.

Doktori kažu kako nekada nije postojao lijek za većinu bolesti/povreda i da je samo pitanje dana kada će se pronaći lijek i za povrede kičmene moždine.

Fondacija Wings for Life već godinama prikuplja sredstva za istraživanje, a 2014. godine su došli na ideju kako da pokrenu cijeli svijet da bi se čuo glas onih koji ne mogu trčati.

Wings for Life World Run je specifičan format utrke. Učestvovati mogu svi. Na više lokacija širom svijeta takmičari krenu trčati u istom trenutku. Kod jednih je to u ponoć, kod drugih u podne, ali pola sata nakon što trkači startaju, kreće i vozilo (presretač) na svim lokacijama u svijetu. Presretači potom sustižu trkače i tako ih eliminišu iz utrke.

Pobjednik je onaj ko zadnji trči ispred presretača.

Ukoliko ove godine želite biti dio najljepše priče, možete se prijaviti na web stranici.

Za grupno trčanje u BiH gradovima klinknite na Tuzla, Mostar, Sarajevo i Zenica linkove.

Vaši komentari

Banner