1. CAZINSKI MARATON: Manifestacija sa uredno AIMS certificiranim stazama

Još u januaru smo najavili novu trku u našoj zemlji ove godine, 1. Cazinski maraton, koji po svim pokazateljima i ozbiljnosti pristupa organizacije ukazuje da bi BiH trebala dobiti još jednu lijepu trkačku manifestaciju.

6426
Banner

Piše: Ersan Bijedić

Osim maratonske trke u sklopu ove manifestacije (na programu 12. augusta 2018. godine sa startom u 8 sati) će biti održane i trke na 5km, 10km i polumaraton, a sve te dionice odnedavno imaju AIMS certifikat, što znači da su uredno premjerene i ukazuju na ozbiljnost pristupu organizaciji.

Pogotovo jer je kod nas još uvijek vrlo malo trka adekvatno premjereno i trkačima pružaju uglavnom lažnu rezultatsku vrijednost. Informacije o trci u Cazinu, koju organizuje tamošnji BURT (Bosnian Ultra Running Team), uz punu podršku opštine Cazin, možete pratiti OVDJE, a za ciljanu trku se prijaviti na OVOM linku.

– Zasad smo zadovoljni odzivom, vjerujemo i nadamo se velikom broju učesnika. Startni paket će imati kvalitetnu dry fit majicu (HAAD), sportske čarape (Asics, Pro Touch), finišersku medalju i sponzorske poklone, priča ispred organizatora predsjednik BURT-a, Mirsad Abdaković.

– Važno nam je da imamo podršku grada Cazina. Glavni sponzor nam je NANDIKA GMBH. Vjerujemo da će takmičenje biti kvalitetno i na visokom nivou, dodao je.

Više detalja o 1. Cazinskom maratonu možete čitati OVDJE.

Vaši komentari

Banner