B2B RUN, najveći poslovno-sportski događaj u BiH, pridružuje se globalnoj platformi B2RUN poslovnih utrka

Infront Sports & Media, jedna od vodećih svjetskih kompanija za sportski marketing, koja u svom portfoliju zastupa neke od najpoznatijih sportskih projekata poput B2RUN, Berlin maraton, IRONMAN utrka, ušla je na tržište regiona kroz akviziciju B2B RUN utrka u Hrvatskoj i potpisivanje ugovora o saradnji sa agencijom Maxima koja realizuje projekat B2B RUN u BIH.

2180
Banner
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

Ova akvizicija ukazuje na značaj i zrelost tržišta Bosne i Hercegovine i regiona da prati svjetske trendove kada su u pitanju korporativni događaji koji promovišu timski duh, sport i zdrav stil života.

B2RUN, samo u Njemačkoj, u 17 gradova, okuplja preko 200.000 trkača godišnje. Ovim potezom kompanija Infront ujedno najavljuje značajno širenje svoje serije poslovnih utrka B2Run, stavljajući utrke u BiH i Hrvatskoj, rame uz rame sa velikim svjetskim poslovnim utrkama koje se održavaju u Njemačkoj, Holandiji, Portugalu, Rumuniji, Južnoj Africi, Poljskoj i Švicarskoj.

Dolazak u Bosnu i Hercegovinu za nas je od velikog značaja. Zahvaljujemo se  B2B RUN timu u BiH na sjajno odrađenom poslu u protekloj godini i posloženom sistemu. Vjerujemo da će u budućnosti ova utrka pod svjetskim brendom B2Run, zahvaljujući stečenom iskustvu u preko 30 gradova kao i stručnosti lokalnog tima, nastaviti dalje rasti, izjavio je Lars Gerling, direktor Infront B2Run.

– Jako smo ponosni što ovaj sjajni projekt postaje dio globale porodice poslovnih utrka. Planiramo nastaviti sa unaprjeđivanjem samog događanja, ali i s promocijom važnosti sporta u poslovnoj kulturi. B2B RUN je sjajna platforma kroz koju kompanije demonstriraju svoje vrijednosti i korporativnu kulturu koja promoviše sport, zdrav stil života, timski duh i motivaciju uposlenika, izjavila je Amela Mehić, direktorica kompanije Maxima koja je organizator B2B RUN projekta u BiH, kao i drugih poslovno sportskih projekata poput BORN2SKI.

B2B RUN ove će se godine održati u Sarajevu na Vilsonovom šetalištu, 27.09.2018. pod postojećim brendom B2B RUN. Već sljedeće sezone, u 2019. godini, utrke će se organizirati u sklopu Infrontove svjetske serije korporativnih utrka B2Run s ciljem jačanja snažne internacionalne prisutnosti.

Vaši komentari

Banner