1. NOĆNA TRKA „DŽENAN MEMIĆ“: 5km u Velikoj aleji (Ilidža) u spomen na prerano prekinuti život

Prva memorijalna noćna trka „Dženan Memić“ na 5 kilometara će biti održana 11. augusta tekuće godine u Velikoj aleji na Ilidži.

4175
Banner
Banner
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

Osim trke od 5 kilometara, planiran je i poseban start za šetače, koji simbolično žele podržati ovu manifestaciju.

Prijave su otvorene 1. juna, a učesnike očekuju sponzorski poklon paketi, revijalni program te medalje za sve trkače.

Dženan Memić je preminuo 15. 2. 2016. godine u 21. godini života od povreda zadobivenih  u noći 8. 2. 2016. godine. Za vrijeme svog prerano prekinutog života cijenio je sport, bavio se rekreativno trčanjem, te se u slobodno vrijeme kontinuirano zalagao za dobrobit zajednice i donirao u dobrotvorne svrhe. U ime očuvanja sjećanja na Dženana, njegovi rođaci i prijatelji odlučili su zajedničkim snagama organizovati memorijalnu trku u Velikoj aleji, kojom je i Dženan redovno trčao.

Sav novac prikupljen od uplata za startnine namijenjen je kao donacija izabranim udruženjima na prostoru BiH, „BH Futures Foundation“, Sarajevo „Bolje Sutra“, Tuzla i „Udruženje bolesnih i invalidnih osoba“, Blažuj, a koja djeluju dobrotvorno u korist građanske zajednice te predstavljaju vrijednosti i prate ciljeve koje je Dženan cijenio.

Podršku ovoj manifestaciji daju i iz udruženja NGO Marathon Sarajevo i Planinarsko društvo Famos, Hrasnica, kao i mnogobrojni partneri poput GBT iz Banja Luke, Eurofer iz Tuzle i Eko Mobil iz Sarajeva.

Prijavu je moguće izvršiti online putem obrasca na web stranici trke, a nakon izvršene uplate učesnici dobivaju startni broj, majicu i obskrbu tokom trke.

Vaši komentari

Banner