3. ATLETSKI MITING NOVI GRAD SARAJEVO: Skup najboljih atletičara BiH i regije

Treći Atletski miting Novi Grad Sarajevo održat će se 10. 06. 2018. godine u Centru Safet Zajko. Atletski miting Novi Grad Sarajevo je miting koji se održava svake godine u mjesecu junu u periodu “Novogradskih dana”.

2163
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

Miting ima za cilj da popularizira atletiku u Gradu Sarajevo, te da na taj način privuče što veći broj dječaka i djevojčica u atletski sport.

Ovaj miting je od velike važnosti za atletiku u Sarajevu, jer je jedini atletski miting u Sarajevu na kojem nastupaju kvalitetni atletičari BiH i regije, što u velikoj mjeri doprinosi popularizaciji atletike u gradu. Program mitinga je specifičnog karaktera i zbog toga ima svoju posebnu karizmu, jer je miting koncipiran iz tri “dijela”, odnosno za tri ciljane grupe:

Što se tiče profesionalnih atletičara, “najzvučnija” imena koja su se dosad prijavila su Asmir Kolašinac, Hamza Alić, Kemal Mešić i Damir Redžepagić. Iz kluba ističu da su još u pregovorima sa par renomiranih atletičara iz BiH od kojih očekuju da će se pojaviti i tako doprinijeti još boljoj atletskoj smotri 10.06. u Centru Safet Zajko.

Pored ovih velikih atletskih imena, na mitingu će se u uvodnom dijelu, prije otvaranja, održati završnica Quckie dječije atletske lige, gdje će oko 250 dječaka i djevojčica nastupom na modifikovanoj atletskoj disciplini “atletski poligon” završiti svoj nastup na prvoj atletskoj ligi za djecu u BiH.

Pored navedenih, veliku pažnju privlači i finalna utrka za rekreativce na 3km koja predstavlja završnicu Atletske rekreativne lige, na kojoj je trideset dvoje rekreativaca i rekreativki ostvarilo pravo nastupa shodno postignutim rezultatima u prethodnih dvanaest kola.

Atletski miting Novi Grad Sarajevo je “mali” miting, ali je sigurno miting sa karizmom i atletskom ljepotom, takav je jer je nastao iz istinske ljubavi prema atletici od strane organizatora. Iz AK Novi Grad ističu da će se truditi  da svake godine obezbijede nešto novo, veći nagradni fond, velika imena ili bolju organizaciju, ali neće dozvoliti da održavanjepostane forme radi, već zbog ljubavi prema atletici.

Pozivamo publiku da i oni svojim prisustvom uveličaju ovaj događaj i uživaju u

Elmir Ćerimagić

atletskom performansu profesionalnih atletičara, rekreativaca i djece. Centar Safet Zajko svojom ljepotom i funkcionalnošću daje mogućnost da se napravi lijepa atletska atmosfera koja će doprinijeti da učesnici postignu što bolje rezultate. U tome im vi kao publika morate pomoći, zato dođite i budite dio nečeg novog u Sarajevu, poručio je predsjednik AK Novi Grad, Elmir Ćerimagić.

Vaši komentari

Banner