Učini svoj sportski život uspješnijim

Bez obzira kakvi vaši trkački rezultati bili, postoji uvijek nekoliko detalja koje možete popraviti kako bi svoj sportski život osjećali uspješnijim.

1620
Banner
Banner
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

Ovdje ćemo iznijeti četiri načina za to.

1. Rekonstruišite plan

Za poštovanje je ukoliko nastavite trku iako ne ide po vašem planu. Ali je bezumno ukoliko mislite da na dan trke, ukoliko stvari ne idu po planu, nikako ne trebate mijenjati vaše ciljeve i strategiju. Ista logika je primjenjiva i na trening. U treningu će biti puno dana kad nećete moći napraviti ono što ste planirali. Umor, loše vrijeme i uslovi mogu uticati, a na vama je onda da rekonstruišete plan i vrijeme iskoristite napametnije što možete.

2. Prigrlite vlastite pomake

Trkači se ne bi trebali previše zamarati onim što mogu drugi uraditi i motivisati se na taj način, jer će uvijek neko biti brži. Trebaju se okrenuti svojim treninzima i pokušati dostići maksimum svog potencijala. Uživanje u vlastitim pomacima je put ka puno sretnijem trkačkom životu.

3. Odmor shvatite ozbiljno

Odmor u treningu je jako važan i ukoliko imate dan odmora, stvarno se tako i postavite jer potpuni odmor je velika razlika u odnosu na trčanje npr. laganih 5km. Bez odmora tijelo se ne može oporaviti, obnoviti mišićna tkiva i postati snažnije, a to je ono zbog čega treniramo.

4. Naučite prihvatiti nelagodu

Najbolji način za naučiti razliku između boli i iscrpljenosti je osjetiti šta znači nelagoda. U redu je biti pomalo umoran, gladan ili žedan. Zato ne trebate nositi sendviče sa sobom na trening od sat ili sat i pol.

I na kraju, ne uzmite zdravo za gotovo istrčane trke, veselite se svom uspjehu!

Vaši komentari

Banner