2. TUZLANSKI POLUMARATON: Kipruto i Jevtić najbrži u gradu soli

Sinoć je startom u 20 sati i 30 minuta započela sportska manifestacija 2. Tuzlanski noćni polumaraton u sklopu koje su se trčale dvije trke: polumaraton i Pan Run na 5km.

4420
Banner

Tekst i foto: Nicolae Golea / Dražen Filipović

Višemjesečne pripreme u organizaciji ovog događaja u zadnji tren je malo poremetio jedan drugi sportski događaj, 1. kolo bh. Premijer lige između Slobode i Zrinjskog, pa je stoga start trke zbog tehničkih razloga pomjeren sa prvotno najavljenih 21 sat na 30 minuta ranije.

Nakon prošlogodišnjeg jako dobro pripremljenog premijernog izdanja bilo je za očekivati da će drugo izdanje privući još veći broj trkača što se i potvrdilo i organizator raspolaže sa brojkama od 1000 zabilježenih prijava od čega je na koncu oko 800 trkača sudjelovalo na obje trke.

Imamović, Jevtić i Samardžić pred start 2. Tuzlanskog noćnog polumaratona

Najbrži na polumaratonu bio je kenijski takmičar često viđen na brojnim trkama u regionu, Stenly Kipruto koji je tuzlansku polumaratonsku dionicu prešao za 1:07:43. Drugo mjesto pripalo je još jednom često viđenom trkaču na trkama ovih prostora, Mađaru Laszlo Gregoru sa vremenom 1:08:23. Treće mjesto zauzeo je Nemanja Cerovac iz Srbije istrčavši za 1:08:43.

U ženskoj konkurenciji slavila je srbijanska olimpijka Olivera Jevtić sa vremenom 1:17:41. Drugo mjesto pripalo je predstavnici iz Mađarske Ziti Kacser sa rezultatom 1:17:45. Treću poziciju zauzela je domaća predstavnica Jelena Kosić sa 1:29:12 rezultatom zabilježenim u cilju trke.

Pored polumaratonske trke održana je i Pan Run trka na 5 kilometara gdje su slavili domaći predstavnici od kojih je najbrži bio povratnik na stazu Osman Junuzović. Drugo mjesto pripalo je Vladimiru Pejčiću, a treće Belminu Mrkanoviću.

Osman Junuzović i Biljana Cvijanović

U ženskoj konkurenciji na istoj distanci pobijedila je Biljana Cvijanović. Drugo mjesto zauzela je naša olimpijka Lucia Kimani, a treće je pripalo Nađi Cerovac.

Još uvijek nisu dostupni rezultati za Pan Run trku te ćemo ih naknadno objaviti.

Organizator ove manifestacije ARK Rekreativci Tuzla potvrdili su učešće trkača iz brojnih zemalja. Osim iz BiH, učestvovali su i trkači iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, Turske, Mađarske, Austrije, Njemačke, Holandije, Švicarske, Kenije, Amerike.

Biljana Cvijanović i Lucia Kimani

Uskoro donosimo i iscrpnije izvještaje, fotografije i video materijale sa terena od tima Moje trčanje – www.trcanje.net.

Sve rezultate polumaratona možete pronaći OVDJE.

Polumaraton – žene:

1. Olivera Jevtić 1:17:41
2. Zita Kačer 1:17:45
3. Jelena Kosić 1:29:12
4. Ivana Živković 1:30:03
5. Amela Trožić 1:32:06

Polumaraton – muškarci :

1. Stenly Kipruto 1:07:43
2. Laszlo Gregor 1:08:23
3. Nemanja Cerovac 1:08:43
4. Tomas Nagy 1:12:19
5. Srđan Samardžić 1:17:54

Vaši komentari

Banner