1. CAZINSKI MARATON: Sve je spremno za start na Trgu branilaca BiH

Bliži se start prvog izdanja Cazinskog maratona 12. augusta kad će od 8 sati trkači ulicama ovog grada u Bosanskoj krajini startati na četiri trke: 5km, 10km, polumaraton i maraton.

6494
Staza u Cazinu
Banner

Piše: Ersan Bijedić

Krugovi za takmičenja na 5 i 10km će biti po 5km (trči se 1, odnosno 2 kruga). Za polumaraton i maraton krugovi su po cca 7km (3, odnosno 6 krugova), a start i cilj svih trka je na Trgu branilaca Bosne i Hercegovine (u neposrednoj blizini trgovačkog centra Ljiljan).

Kako ističe ispred organizatora, predsjednik BURT-a Mirsad Abdaković, startni paket

Mirsad Abdaković

će sadržiti dry fit majicu Haad, finišersku medalju, startni broj sa imenom, čip – elektronsko mjerenje rezultata, sportske čarape Asics i paketić 100gr Burt Nandika proteina.

– Imat ćemo i bogate okrepne stanice (lubenice, dinje, banane, paradajz, ISO elektrolite, coca colu, kekse..), a na cilju regeneracijske proteine, kaže Abdaković.

Nagrade

U Cazinu su posebno ponosni da sve četiri dionice imaju AIMS certifikat, odnosno adekvatno premjerenu i međunarodno priznatu stazu. Pehari su osigurani za najbolja tri u muškoj i ženskoj konkurenciji u sve četiri trke, potom pehari i medalje za najbolja tri po starosnim kategorijama, a biće proglašeni i najbolji bh. takmičari i takmičarke u sve četiri trke.

Staza će biti osigurana od policije, redara i volontera. Tu su i fotoreporteri koji će pružiti foto uspomenu svim učesnicima. Imamo veliku podršku Grada Cazina i Sportskog saveza Cazina i USK. Veliko hvala glavnom sponzoru NANDIKA GMBH, zatim Haad Sarajevo, firmama Orlić i Pehlić iz Klagenfurta te Liđan iz Cazina, rekao je Mirsad Abdaković.

Online prijave su otvorene do 5. augusta, a dan prije trke na licu mjesta i na dan trke do 7:30, odnosno pola sata prije starta.

Pacemakeri

Ukoliko imate određeni rezultatski cilj na polumaratonskoj ili maratonskoj trci u Cazinu, imat ćete mogućnost lakše orijentacije uz pacemakere. To su (1:30 polumaraton): Enes Zulić (bivši državni prvak u krosu i na 10km); (1:45 polumaraton i 3:30 maraton): Ersan Bijedić (Moje trčanje – trcanje.net); (2:00 polumaraton): Erol Mujanović (NGO Marathon Sarajevo); (3:15 maraton): Jasmin Pajević (ultra reprezentativac BiH); (4:00 maraton): Zdravko Barić (bh. rekorder na 100km, ultra reprezentativac BiH); (2:15 polumaraton i 4:30 maraton): Rasim Junuzović (ultra reprezentativac BiH).

Podizanje startnih paketa

Na parkingu ispred trgovačkog centra Ljiljan će biti Info pult gdje gdje će koordinatori trke pratiti tok dešavanja. Info pult ispred trgovačkog centra Ljiljan će raditi u petak (10. augusta) od 14 do 21 sati i u subotu (11. augusta) od 09 do 21 sati. Učesnici će tu moći blagovremeno izvršiti prijave, dobiti potrebne informacije i podići startne pakete. Tim broj 1 hitne medicinske pomoći biće stacioniran u neposrednoj blizini (start/cilj), a broj 2 uz samu stazu.

Vaši komentari

Banner