MLADEN STEVANOVIĆ: Ugljevik će i ove godine biti dobar domaćin (VIDEO)

Na 2. Noćnom polumaratonu u Tuzli, pacer na 1:30 bio je bh. maratonac Mladen Stevanović.

2691
Banner
Banner

Piše: Ljilja Lukić

Mladen i ove godine organizuje Uličnu trku u Ugljeviku, a priprema se i za Svjetsko prvenstvo na 100 km na kome će predstavljati BiH 8. septembra ove godine.

– U Tuzli sam pacer na 1:30, uvijek mi je drago doći ovdje na poziv naših zajedničkih prijatelja. Tuzlaci su za dvije godine dostigli jedan veliki nivo i organizacijski, i u svakom drugom pogledu i zaslužuju da sve protekne u najboljem redu. Za dvije nedjelje je i trka u Ugljeviku, dionice na 5 i 10 km, pa evo prilike da pozovem sve koji su u mogućnosti da dođu. Potrudićemo se da budemo dobri domaćini i da svi ponesu što ljepše utiske sa naše trke.

IV Ulična trka u Ugljeviku ove godine će se održati u subotu 4. avgusta. Kao i prošle godine, trčaće se trke na 5 i 10 kilometara, a start je u 19:30h na bazenima u Ugljeviku, gdje je i finiš.

Nagradni fond na IV Uličnoj trci Ugljevik na 10 km (u muškoj i ženskoj konkurenciji) je 300 KM za prvo, 200 KM za drugo i 100 KM za treće mjesto, kao i robni vaučeri. Za prva tri mjestu u trci na 5 km obezbjeđene su robne nagrade (u ženskoj i muškoj konkurenciji). Za najbržeg Ugljevičanina i Ugljevičanku u trci na 10 km nagrada je 100 KM.

I ove godine na IV Uličnoj trci u Ugljeviku održaće se trke i za najmlađe i to u kategorijama: uzrast od 3 do 5 godina na 100m, 6 do 8 godina na 200 m i 9 i 10 godina na 400m.

Prijave za trku su na ovom LINKU.

Vaši komentari

Banner
Podijeli objavu
Prethodni članakPogled na Tuzlu iz zadnje klupe
Sljedeći članak1. CAZINSKI MARATON: Sve je spremno za start na Trgu branilaca BiH
Moje trčanje trcanje.net je prvi bh. specijalizirani web portal o trčanju. Cilj nam je popularizacija i promoviranje trčanja prije svega u Bosni i Hercegovini. Osobit naglasak stavljamo na promociju prirodnih ljepota i kulturno-istorijske baštine naše zemlje.