BL CITY NIGHT RUN: Banjaluka ove godine sa državnim prvenstvom u maratonu

U organizaciji Saveza za Sport i Rekreaciju, AFS te suorganizatora Atletskog kluba Borac će 29. septembra (subota, 19 sati) sa startom i ciljom na Trgu Krajine biti održan 1. Banjalučki noćni maraton pod nazivom “Dukat fit BL CITY Night Run”.

5820
Banner

Piše: Ersan Bijedić

To je u stvari manifestacija koja postoji već dvije godine, ali je prve godine održana samo trka na 5km, a druge godine četiri trke: dječja na 1.300m, 5km, štafetni polumaraton i polumaraton.

Da manifestacija stalno raste pokazatelj je činjenica da će Banjalučani ove godine biti domaćini i maratonu (uz trku za djecu na 1km, na 5km, polumaraton i štafetni polumaraton).

– “Dukat Fit BL CITY” je od ove godine bogatiji za maratonsku trku od 42.195m. Staza će biti verifikovana od strane službenih lica IAAF, kaže za Moje trčanje – trcanje.net direktor manifestacije, Vladimir Kuvalja.

Vladimir Kuvalja, direktor organizacije

Ne samo da će to biti nova maratonska trka u BiH (poslije Novog Grada i Cazina), nego će na njoj biti održano i prvenstvo BiH u maratonu.

– Trči se kroz sami centar grada, staza je slična kao i prošle godine. Odlučili smo se za maraton jer smatramo da Banjaluci, a i Bosni i Hercegovini, treba jedan ovakav događaj. Osim toga državno prvenstvo treba biti organizovano u zemlji, a ne kao što je dosad bila praksa da se neki maraton u inostranstvu proglasi za državno prvenstvo BIH. Ja se nadam da će nas javnost podržati kao i dosad, kazao je Kuvalja.

Staza je kružna tako da se na polumaratonu trče tri kruga, a na maratonu šest krugova.

Sve trke pratiće bogat zabavni program. Tako će tokom i nakon trke biti zabava za najmlađe učesnike, DJ na dvije lokacije na stazi, a na cilju će biti organizovan muzički program sa DJ-em, uz gastro party gdje će učesnici moći probati razne lokalne delikatese.

Prijaviti se možete na OVOM LINKU. Startni paket sadrži: funkcionalnu atletsku majicu, finišersku medalju, hranu i osvježenje tokom trke, broj i čip, torbu i sponzorske poklone.

PROGRAM

petak, 28. septembar

14:00 – 20:00 Preuzimanje startnih paketa

subota, 29. septembar

12:00 – 18:00 Preuzimanje startnih paketa

18:00 Start Junior Run

19:00 Start Maraton, Polumaraton, Free Run, Štafeta (Trg Krajine)

Prijava za maraton do 10. septembra iznosi 60 konvertibilnih maraka, a od 10. do 20. septembra 80 maraka. Za polumaraton ćete do 1. septembra platiti 35 maraka, od 1. do 10. septembra 30 maraka, a od 10. do 29. septembra 50 maraka. Za štafetni polumaraton prijava do 1. septembra iznosi 35 maraka, od 1. do 20. septembra 40 maraka, a od 20. do 29. septembra 50 maraka. Za trku na 5km su prijave besplatne do 10. septembra. Od 10. do 28. septembra prijava je 5 maraka, a na dan trke 10 maraka.

Vaši komentari

Banner