PYRAMID TRAIL TRKA: Jedanaest kilometara podno bosanskih piramida 2. septembra

U sklopu šestog po redu Festivala umjetnosti i kreacije MMS (Many Men Show) u Visokom će biti održana i kružna mini trail trka 2. septembra 2018. s početkom u 10 sati.

2601
Banner
Banner
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

MMS festival organizuju Udruženje SETUP i grupa mladih iz Visokog, a uz sve zabavne sadržaje na programu od 31. 8. do 2. 9., ovog puta su odlučili u festivalski program uvrstiti i trail trku.

To je trka dužine 11 kilometara sa 523m uspona. Start (2. septembra 2018. s početkom od 10 sati) je u Arheološko – turističkom parku Ravne 2, a trka se dalje nastavlja šumskim stazama preko Dubrava do Krtnice i platoa Visočice. Na platou Visočice, ispred hotela Pyramid lodge, je okrepna stanica, gdje će učesnicima biti poslužena hrana i piće. Okrepna stanica je i najdalja tačka trke, nakon koje se trkači vraćaju i završavaju trku u parku Ravne 2, gdje će biti priređeno i zajedničko druženje uz DJ-a.

Svi učesnici će u startnom paketu dobiti svoj broj i učesničku majicu, a najbolje očekuju i prikladni pokloni. Cilj organizovanja ove manifestacije je promocija zdravih stilova života, trail trčanja, kao i da tu nedjelju učesnici provedu zajedno u prirodi, na jedinstvenom sportskom događaju u Visokom.

Ovo će biti prva zvanična trail trka organizovana u Visokom, pilot projekat koji ima potencijala da preraste u veliku sportsku priču i novi trkački izazov. Učešće u trci je besplatno.

Svi zainteresovani trkači prijave mogu poslati na e-mail: pyramid.trail@gmail.com. Prijava treba da sadrži ime i prezime, datum rođenja, broj majice i kontakt telefon. Prijavu, također, možete poslati i ispunjavanjem prijavnog obrasca na SLJEDEĆEM LINKU.

Prijave bi se trebale poslati zaključno sa 30. augustom, ali organizatori ostavljaju mogućnost i za prijavu na dan trke, ali na broj organizatora: 061841319, Irma Zerdo.

Vaši komentari

Banner