IGMAN 10K (VIDEO): Srijeda rok prijava za “mjesto gdje postižeš više”

Ostala su još tri dana za prijave i uplatu startnine za trku na Igmanu koja će biti održana 23.09. (rok za prijave i uplatu startnine je 19. 9.).

2441
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

Prijaviti se možete na STRANICI, a ostao je još mali broj slobodnih mjesta. Prijava je upotpunjena uplatom startnine.

Lokacija trke je Igman, Veliko polje, olimpijska planina, prirodan ambijent punog zelenila i ozona, želja mnogih svjetskih biatlonaca olimpijske 1984. godine, jednostavno mjesto iz snova za sportiste, rekreativce i djecu sa idealnim uslovima za takmičenje, treniranje, druženje, okupljanje i za sve ostalo što se može povezati sa pokretom i zdravim životom.

“Igman 10km” je trka otvorenog tipa Atletske rekreativne lige, na kojoj mogu nastupati SAMO REKREATIVCI stariji od 18 godina, koji jesu ili nisu članovi Atletske rekreativne lige. Trka se održava na biatlon stazi, koja je dužine 2.500m, u četiri kružne varijante. Tokom godine održavaju se dvije trke, jedna u 1. etapi i druga u 2. etapi Atletske rekreativne lige.

– Oni koji se dosad nisu učlanili u Atletsku rekreativnu ligu mogu to uraditi preko naše STRANICE. Prva trka ARL sezone 2018./2019. je 10km na Igmanu i pozivamo sve da se priključe. Svi su dobro došli u nedjelju 23. septembra. Dajte da se družimo i napravimo ARL mjestom gdje postižeš više, poručio je predsjednik AK Novi Grad Elmir Ćerimagić.

Biće proglašena tri najbolja u muškoj i ženskoj konkurenciji, bez obzira jesu li, ili nisu, članovi Atletske rekreativne lige i to u sljedećim kategorijama:

– 18 – 30 godina (godina rođenja 2000. – 1988),

– 31 – 40 godina (godina rođenja ’87. – ’78.)

– 41 – 50 godina (godina rođenja  ’77. – ’68.),

– 51+ godina (godina rođenja ’67. i stariji)

– Apsolutna (svi učesnici)

Vaši komentari

Banner