11. RACE FOR THE CURE: Zajedno u borbi protiv karcinoma dojke

Sarajevo je i ove godine domaćin trke Race for the Cure, u organizaciji „Udruženja Think pink - Zajedno smo jedno“ (nedjelja, 11 sati).

2251
Banner
Banner
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

Ovo je jedanaesto po redu izdanje ove humanitarne trke/šetnje, koja ima za cilj podizanje svijesti u borbi protiv raka dojke u našoj zemlji.

Trka je prvi put održana u Dallasu, SAD, 1983. godine, i na startu se pojavilo 800 učesnika. Danas se Race for the Cure održava u 150 gradova svijeta, sa više od milion učesnika svake godine.

Registracija se od ove godine može izvršiti i online preko STRANICE, odnosno putem LINKA, a biće moguće registrirati se i na dan trke 30.09.2018. ispred SCC-a.

Građani koji se registriraju za trku/šetnju, dobijaju brendiranu majicu, i pravo učešća na ovom sportsko-humanitarnom događaju. Sav novac prikupljen prodajom majica namijenjen je za besplatne mamografske preglede žena u ruralnim sredinama, te za paketiće prve pomoći za svaku novooperisanu ženu.

Udruženje “Think pink – Zajedno samo jedno” je ove godine omogućilo registraciju za trku u 24 grada u BiH, i na startu u nedjelju se očekuje više od 8.000 učesnika.

“Race for the cure” će se održati u nedjelju, 30. septembra, sa startom ispred Sarajevo City Centra u 11 sati.

Vaši komentari

Banner