BL CITY NIGHT RUN: Oko 400 učesnika prekosutra u Banjaluci

U organizaciji Asocijacije za sport i Atletskog kluba Borac u subotu će u Banja Luci biti održan prvi BLCITY noćni maraton, koji je ujedno i prvo zvanično državno prvenstvo u maratonu.

2025

Moje trčanje – trcanje.net

Kako bi sve prošlo u najboljem redu na trasi dugoj 42.195 metara, ali i oko nje, gdje se očekuje veliki broj građana, organizatori provode posljednje pripreme.

– Banjaluka je grad koji zaslužuje da ima ovakve događaje, te se trudimo da, osim

Vladimir Kuvalja

Banjalučkog polumaratona koji je u proljeće, i ovaj noćni maraton preraste u tradiciju. Posebnu pažnju poklanjamo svim detaljima, pojasnio je Vladimir Kuvalja, direktor Asocijacije za sport.

Podsjetio je kako je ideja o noćnom maratonu nastala nakon uspješno realizirane noćne trke 2016. godine te prošlogodišnjeg polumaratona. Uspjeh prethodnih utrka jedan je od razloga zašto i za prvi banjalučki noćni maraton u trkačkoj zajednici vlada veliki interes.

– Imamo sjajan odziv, gdje se do sada prijavilo više od 400 trkača iz cijele regije. Za tri prvoplasirana u obje kategorije osigurane su novčane nagrade. Trkače koji su prošle godine učestvovali na polumaratonu nagradit ćemo popustom na startninu, a svi će dobiti medalje i poklon pakete sponzora, dodao je.

Vaši komentari

Banner