11. RACE FOR THE CURE: 8000 učesnika na manifestaciji, Hrnjić najbrža na 2500m

Ovo je bilo jedanaesto po redu izdanje ove humanitarne trke/šetnje, koja ima za cilj podizanje svijesti u borbi protiv raka dojke u našoj zemlji.

2451
Banner

Moje trčanje – www.trcanje.net

Trka je prvi put održana u Dallasu, SAD, 1983. godine, i na startu se pojavilo 800 učesnika. Danas se Race for the Cure održava u 150 gradova svijeta, sa više od milion učesnika svake godine.

Danas je u Sarajevu ispred SCC-a ova humanitarna trka okupila oko 8000 učesnika iz cijele zemlje. Udruženje “Think pink – Zajedno samo jedno” je ove godine omogućilo registraciju za trku u 24 grada u BiH.

Građani koji su se registrirali za trku/šetnju, dobili su brendiranu majicu, i učešće na ovom sportsko-humanitarnom događaju. Sav novac prikupljen prodajom majica namijenjen je za besplatne mamografske preglede žena u ruralnim sredinama, te za paketiće prve pomoći za svaku novooperisanu ženu.

Uz dječju trku, prigodnu šetnju, glavni dio programa je bila i trka na 2,5km takmičarskog karaktera. Titulu najbrže ponijela je Alma Hrnjić koja je istrčala navedenu distancu za 8:36.

Drugo mjesto pripalo je Ameli Trožić sa vremenom 9:00. Zanimljivo je dodati da je Trožić jučer trčala Omiški polumaraton i sa rezultatom 1:35:28 osvojila 5. mjesto u ženskoj konkurenciji, a već danas je nastupila na Race for the cure trci.

Treće mjesto je osvojila Emina Begić čiji rezultat glasi 9:09.

 

Vaši komentari

Banner