UTRČITE U JESEN: Spremite se na nove uslove

Svako godišnje doba nosi nešto svoje kada je trčanje u pitanju, a jesen je specifična po tome što bi trebalo da trčite bilo po hladnom, toplom ili kišnom vremenu, da se naviknete na nešto niže temperature, ali i trčanje po mraku.

2744
Banner

Pripremila: Ljilja Lukić

Jesen donosi neke nove uslove za trčanje, jutarnje i večernje temperature su niske, dnevne mogu da pređu i 20 stepeni, a tu je i kiša koja ne bi trebalo da vas spriječi da trčite redovno.

Sačuvajte telefon

Stavite telefon u malu kesu za sendvič prije nego što ga stavite u nosač na ruci. Tako ćete moći da koristite touch screen, ali ćete ga sačuvati od vlage ako počne kiša.

Biciklistički trik

Reflektujuća svjetiljka zakačena bilo gdje na odjeću, može da pomogne da budete uočljivi kada trčite po mraku. Vodite računa da vam odjeća i patike imaju reflektujuće dijelove, da biste bili lako uočljivi.

Izbjegnite mokre patike

Zalijepite ljepljivu traku preko prednjeg dijela patika – na vrhu i sa strane, to će vam sačuvati čarape od kvašenja. Kad se vratite sa treninga, skinite traku, a u patike stavite zgužvane ubruse koji će da pokupe vodu ako je ipak ušla u patike.

Sušenje patika

Ako ste ipak iskvasili patike, kada ih skinete izvadite uloške, zgužvajte ubrus ili toalet papir i njime napunite patike. Ako su mnogo mokre, s vremena na vrijeme zamijenite papir.

Vaši komentari

Banner