ULTRA TRAIL TIM BIH: Sa sedam predstavnika na SP-u u Portugalu 8. juna

Ultramaratonska reprezentacija Bosne i Hercegovine će 8. juna u Portugalu imati svoj drugi nastup na Svjetskom prvenstvu u trail trčanju.

3069
Banner

Piše: Ersan Bijedić

Prošle godine je bh. ultra tim imao svoj debitantski nastup kao reprezentacija upravo na SP-u u trailu (Castellon de la Plana, Španija), a tad su nas predstavljali: Mirsad Abdaković, Jasmin Pajević, Jasmina Hodžić i Nataša Kaurin.

Ovoga puta BiH će nastupiti na SP-u u Portugalu (Miranda do Corvo, staza 44km sa cca 2.200m uspona), a trčat će: Mirsad Abdaković, Branislav Pavić, Marko Kožul, Rašid Haračić i Kornej Arkoš te Jasmina Kavazović i Anela Bjelić Muhtarević.

– Ekipu smo sastavili tako da smo pozvali najbolje plasirane takmičare sa prošlogodišnjeg takmičenja Jahorina ultra traila i Skakavac ultra traila. Nekoliko takmičara nam se iz raznih razloga nisu uspjeli pridružiti, ali smo ipak uspjeli sastaviti dobru ekipu, kaže selektor i trkač reprezentacije Mirsad Abdaković.

Prošle godine su dva naša takmičara završila trku (Abdaković i Pajević), dok Hodžić i Kaurin nisu uspjele doći do cilja.

– Nadam se i očekujem da ćemo svi trku uspješno i u limitu završiti, izjavio je Abdaković.

U muškoj konkurenciji će reprezentacija BiH nastupiti pojedinačno i kao tim (sa svoja tri najbolja takmičara).

– Živimo na različitim krajevima tako da se nećemo uspjeti okupiti prije takmičenja.  Dvije takmičarke i dva takmičara imaju plaćen smještaj od strane organizatora. Mi muški ćemo podijeliti trošak na pet dijelova. Sponzori opreme su nam Nandika i Haad. Putne troškove snosimo sami, tako da se nadamo da ćemo uspjeti naći sponzore koji bi nas podržali u ovom pothvatu, rekao je Mirsad Abdaković.

Vaši komentari

Banner