19. SPLITSKI POLUMARATON: Rekordan pohod iz BiH

Nekoliko dana prije Splitskog polumaratona je lijepo osvrnuti se na brojke koje smo objavljivali prethodne dvije godine ususret ovoj trci, a kad su u pitanju trkači iz Bosne i Hercegovine.

2349
Banner

Piše: Ersan Bijedić

Pred Split Half 2017. godine smo pisali o blizu 300 učesnika, a prošle godine o blizu 450 na tri različite trke.

Međutim BiH i dalje ima isključivo tendenciju rasta broja trkača pa je tako ove godine u Splitu prijavljeno 422 polumaratonca iz BiH, 75 učesnika na štafetnom polumaratonu i 41 trkač na 5 kilometara. Iako je jasno da vjerovatno dio njih neće doći na trku, velika većina hoće jer to su kompletirane prijave, odnosno uplaćene startnine. Prošle godine smo imali uvid i u broj naših učesnika u dječjim trkama u Splitu, ove godine ne. A ukupna brojka se vjerovatno s njima penje do blizu 600 učesnika iz BiH.

Po prijavljenima je jasno kako daleko najviše bh. trkača dolazi iz Sarajeva, potom iz Banjaluke, Tuzle, Mostara, Zenice, Tomislavgrada itd. Svoj tim će u Splitu, kao i prethodnih godina, imati i Moje trčanje. Na trkačkom i novinarskom zadatku.

Splitski polumaraton je zaista jedan od najpopularnijih u regiji i ove godine bilježi rekordnu 2751 prijavu na tri trke (polumaraton, štafetni polumaraton i 5km).

Sve upute o trci koja starta u nedjelju (9 sati) imate na OVOM LINKU, a detaljnije o samom događaju se možete informisati OVDJE.

Vaši komentari

Banner