Najbrže rastući premium trkački brend HOKA ONE ONE® ekskluzivno u SPORT VISION radnjama

HOKU su 2009. godine pokrenula dva dugogodišnja trkača koja su godinama istraživala oblikovanje lagane obuće sa ekstra debelim podlogama.

10323

Moje trčanje – trcanje.net

HOKA patike nastale su sa početnom idejom poboljšanja brzine u takmičenju izdržljivosti.

Vođeni ovim ciljem osnivači HOKA brenda nastojali su dizajnirati obuću koja bi omogućila veću brzinu trčanja nizbrdo i tako su sasvim slučajno proizveli nove patike za trčanje.

Danas HOKA nudi obuću za sve vrste trkačkih podloga i sportova – od staze, asfalta do triatlona i nastoji da trkačima pruži osjećaj kao da lete ili klize po zemlji.

Pitali smo se svakog dana kako je moguće da se krećemo još brže? Kada smo dizajnerima zadali zadatak dizajniranja patika za trčanje u kojima forma mora slijediti funkciju, pitanje je bilo isto. Na njega smo odgovorili sa patikama kojima su se rukovodioci smijali, ali su ih trkači prihvatili s oduševljenjem. Ti trkači su počeli pobjeđivati na trkama i kupci patika za trčanje odjednom su počeli obraćati pažnju. Dizajn ne dugujemo samo trčanju već svakako i surfovanju, skijanju i biciklizmu, a patentirani elementi koje smo ugradili u originalne  patike — „AKA the HOKA difference” — uticali su na svaku patiku koju smo proizveli“, kažu saosnivači Hoke Jean-Luc Diard i Nicolas Mermoud.

Po čemu se HOKA patike razlikuju od drugih patika za trčanje? HOKA je kreirana samo s jednim ciljem — olakšati trčanje. Ona se razlikuje kako po izgledu patika tako i po tehnologijama sa kojima rade. HOKA takođe, neprekidno traži uloške koji reaguju bolje i traju duže, štiteći stopalo, a da se pritom ne narušava uspjeh sportiste. Pored toga, aktivni kalup HOKA patika za stopalo obuhvata petu i stopalo duboko u ulošku, a ne samo na njegovoj gornjoj površini. To znači da sve HOKA patike nude usmjeravanje stopala, a da pritom nije potrebno postavljati neke druge ograničavajuće elemente. Aktivan kalup za stopalo djeluje kao sjedište u trkačkom automobilu tako da obuhvata i podržava vaše stopalo.

J-Frame™ tehnologija koja se koristi kod patika podržava i usmjerava stopalo, pri čemu nije potrebno koristiti teške, grube i neudobne materijale. HOKA patike karakteriše i PROFLY™ tehnologija koja predstavlja uložak dvostruke gustine s blagom podlogom i dijelom za prste koji reaguje na pokrete. To znači da se na peti koristi mekše ublažavanje, a da je na prednjem dijelu čvršća pjena, tako da je vaš doskok udoban, ali je odraz brz.

HOKA ONE ONE patike za trčanje možete pronaći u Sport Vision radnjama kao ekskluzivnog prodavača i to u Banjaluci (Delta Planet i RK Boska) kao i Sport Vision online shopu.

Vaši komentari

Banner