SKAKAVAC TRAIL TRAINING CAMP: Seminar, trening i rasprava o budućnosti trail trčanja

Prošlog vikenda je u organizaciji PD Skakavac, organizatora trke Skakavac Trail, u domu mladih CK KS, održan Skakavac Trail kamp.

1705
Banner
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

U subotu je održan seminar na kojem su prisutni imali priliku čuti predavanja predstavnika AS BiH i renomiranih trkača i trenera iz BiH (Elmir Ćerimagić, Mirsad Abdaković, Benjamin Krnić).

Nakon seminara na inicijativu PD Skakavac je održan sastanak predstavnika: PD Skakavac, BURT, ULTRA, PD Željezničar, Baklana Outdoor, PST TIM Jahorina, AK PULS Tomislavgrad, Pyramid Trail. Predstavnici Čvrsnica ultra traila, Kozara ultra traila i AK Sloboda Novi Grad zbog ranije postavljenih obaveza bili su spriječeni prisustvovati sastanku.

Na sastanku se razgovaralo o mogućem formiranju Trail running Saveza u BiH i zajedničkom djelovanju na promociji trail trčanja u našoj državi, kao i mogućem formiranju trail lige BiH, gdje su donesene i određene odluke o kojima će u narednom periodu javnost biti obaviještena.

U nedelju je kamp nastavljen održavanjem zajedničkog treninga gdje su učesnici treninga imali priliku uživati u ljepotama spomenika prirode Skakavac i samom vodopadu koji je jedan od najljepših u Europi. Nakon treninga u krugu doma za mlade CK KS nastavljeno je druženje uz tradicionalni bosanski roštilj.

Iz PD Skakavac ističu kako se nadaju da će njihov kamp prerasti u tradiciju, što bi moglo pomoći popularizaciji ove vrste sporta kod nas te da će zajedničko djelovanje proširiti i ojačati trkačku zajednicu u BiH.

– PD Skakavac i trka Skakavac trail su otvoreni za svaku saradnju sa svim udruženjima i klubovima na području BiH, i želja nam je da radom stvorimo zdraviju zajednicu u kojoj će sport i trčanje biti pokretači pozitivnih tokova, navode iz PD Skakavac.

Vaši komentari

Banner