HUMANITARNA AKCIJA: Nabaci 5 za Šmekija – Olimpija Run Fest trkački vikend

NGO Marathon Sarajevo 14. juna je domaćin Olimpija Run Fest trkačkog vikenda, gdje će trkači imati priliku da učestvuju na Vienna Run4Lifestyle 10k Night Run i Dolorex B2B štafetni noćni cener trkama.

2084

Moje trčanje – trcanje.net

U sklopu ove već tradicionalne sportske manifestacije, pokrenuta je i humanitarna akcija u saradnji sa Gorskom službom spašavanja, stanica Sarajevo, gdje će trkači prikupljati sredstva za podršku ovoj nama dragoj humanitarnoj neprofitnoj organizaciji.

Spasioci iz GSS Sarajevo su nam dobro poznati kao vrijedni tim koji je prisutan na svim našim trail trkama. Prošle godine smo imali priliku vidjeti ih u akciji spašavanja povrijeđenog trkača na trci Vučko trail, i njihova brza reakcija nas je oduševila.

Oni su tu za nas 24h dnevno. Pokažimo snagu naše velike trkačke porodice, i uključimo se u akciju prikupljanja sredstava za kupovinu polovnog terenskog vozila za trening njihovog kolege Šmekija, potražnog psa, čija pomoć našim spasiocima mnogo znači. Cilj nam je prikupiti 5000 KM.

KAKO SE UKLJUČITI U KAMPANJU?

Prijavite se za trku Vienna Run4Lifestyle 10k Night Run ovdje ili za trku Dolorex B2B štafetni noćni cener ovdje.

Krajnji rok prijave za trku je 07. juni. Krajnji rok prijave za učešće u akciji je 14. juni.

Pratite nas na Facebook stranicama NGO Marathon Sarajevo, i Gorska Služba Spašavanja, Sarajevo – Mountain Rescue Service, Sarajevo.

Za sve dodatne informacije u vezi akcije, pišite nam e-mail na gss.ngo.trkaci@gmail.com.

Trčimo za spašavanje života. Trčimo za Šmekija!

Vaši komentari

Banner