3. SKAKAVAC TRAIL: Prvo državno prvenstvo u ultra trailu 28. septembra

U sklopu trećeg izdanja Skakavac traila 28. septembra će biti održano i državno prvenstvo u ultra trailu, odnosno na najdužoj dionici od tri ponuđene u sklopu ove manifestacije.

1747
Banner
Banner

Piše: Ersan Bijedić

Prvenstvo će biti organizovano uz podršku Atletskog saveza BiH, Saveza ultramaratonaca u BiH, a partner je Fakultet sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu te specijalni partner Olimpijski komitet BiH.

– Slijedi nam priprema staza za prvenstvo koje će se održati u sklopu Skakavac traila, a za prva tri mjesta u obje kategorije sa AS, Savezom ultramaratonaca, FASTO i OK, bit će osigurani pehari posebno izrađeni za ovu priliku, kaže Amir Bašić, predsjednik PD Skakavac, glavnog organizatora ove sportske manifestacije.

– Svakako je za ovu godinu planirano da sve nedostatke, ako ih je bilo, otklonimo. Čast nam je da smo dobili priliku učestvovati u organizaciji prvog prvenstva BiH u brdskom trčanju i nadamo se da će ove aktivnosti pomoći razvoju ovog sporta u BiH. Potrudit ćemo se da organizacija bude dostojna ovog događaja, istakao je Bašić.

O samoj sportskoj manifestaciji, popratnim sadržajima i načinu prijave na jednu od tri dionice u sklopu Skakavac traila možete saznati iz ovog TEKSTA. Ultra trail prvenstvo će se održati na najdužoj dionici Skakavac traila (47km) – međutim moguće je da će ovu stazu organizatori dodatno produžiti.

– Očekujemo da bi ovo prvenstvo ujedno moglo biti i izborno za Evropsko prvenstvo 2020. godine, ako ga uopšte bude. Ako bude u proljeće, to znači da neće biti vremena za kvalifikacionu/izbornu trku. Cilj nam je i da dobijemo što više dobrih ultra trail trkača i trkačica i da promovišemo brdsko trčanje koje postaje sve popularnije, izjavio je Mirsad Abdaković ispred Saveza ultramaratonaca u BiH.

Vaši komentari

Banner