13. SARAJEVSKI POLUMARATON: Junuzović ispunio obećanje, Jevtić ženska pobjednica

Danas je u sklopu Olimpija Run Festa održana najveća trka u organizaciji NGO Marathon Sarajevo, odnosno 13. Sarajevski polumaraton.

4131
Foto: Dražen Filipović
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

Na trci su nastupili učesnici iz 41 zemlje od čega 57 posto građana i građanki BiH te 32 posto učesnica ženskog spola. 

Ono što je najavio, ispunio je Osman Junuzović istrčavši pobjedničku trku za 1:07. Pobjednica u ženskoj konkurenciji je Olivera Jevtić sa 1:17. Drugi u muškoj konkurenciji je bio Stanley Kipruto 1:10, a treći Alija Imamović sa 1:12. Drugo mjesto u ženskoj konkurenciji je pripalo Slađani Perunović, a treće Luciji Kimani. Obje su trčale 1:24.

Održane su i trke G-Drive štafetni polumaraton i trka za građane “Novo Nordisk Fun Run”. Više o rezultatima i samom događaju uskoro.

Ovogodišnje izdanje Sarajevskog polumaratona obilježilo je i 35. godišnjicu održavanja Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu te su tom prilikom elementi oficijelnog vizuala polumaratona izrađeni u znaku Olimpijade.

Važna komponenta manifestacije bio je društveno odgovorni doprinos zajednici. Trkači su prodajom kilometara učestvovali u dvije kampanje: “Trčimo zajedno za dječiji osmijeh” – kampanja koja će u sklopu projekta “Stariji brat, starija sestra” drugu godinu za redom pomoći finansiranju aktivnosti mladih koji su trenutno u velikom stanju potrebe i uglavnom bez roditeljskog staranja te kampanja “Trčim za inkluziju – Da niko ne bude izostavljen!” koja pruža priliku svima da podrže inkluziju djece i omladine sa Down sindromom.

Rezultate polumaratonske trke pogledajte ovdje.

Vaši komentari

Banner