4. MOSTARSKI POLUMARATON: “Trčanje bez diskriminacije” okuplja oko 1.500 trkača

“Mostar Run Weekend” pod sloganom “Trčanje bez diskriminacije” će biti održan od 20. do 22. marta, a sve tri trke u sklopu njega 21. marta, odnosno na prvi dan proljeća i na Dan osoba sa Down sindromom.

1587
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

Upravo u tom smjeru će ići ovaj društveno – odgovorni sportski događaj koji će kroz Humanitarnu trku na 4 kilometra pomoći inkluziju osoba sa Down sindromom.

– Projekt je jako složen i ima četiri događaja koji su međusobno povezani, polumaraton, humanitarnu utrku na 4km, dječju utrku i Run konferenciju. Imamo prijavljene natjecatelje iz 29 zemalja svijeta. Ove godine očekujemo da će ukupni broj sudionika na polumaratonu, humanitarnoj utrci i dječjoj utrci biti oko 1.500, čime bi oborili rekord od prošle godine kad je bilo 1.200 sudionika, rekao je ispred organizatora doc. dr. sc. Franjo Lovrić.

Prijave za sve utrke su moguće na službenom sajtu organizatora.

– To je projekt koji povezuje kulturu, sport i rekreaciju. Staza polumaratona (utrka na 21.097,5m) vodi preko sedam mostova, povezujući obje strane grada. Trkači startaju s mosta Vojno u Potocima, ide se prema gradu, a onda prolazi pored gradskih znamenitosti, dodao je.

Franjo Lovrić

Osim Humanitarne utrke, kojom se želi omogućiti učešće osoba sa Down sindromom u sportskim aktivnostima, biće održana i dječja trka.

– Cilj je da se sva djeca osjećaju kao pobjednici, odnosno motivirati ih da se bave tjelesnim aktivnostima i osjete kako je to baviti se sportom, kazao je Lovrić.

Start polumaratona i humanitarne trke je 21. marta u 9 sati, dok je dječja trka na rasporedu u 12 sati. Domaćini očekuju veliki broj trkača i turista na trkački vikend u Mostaru.

Run konferencija

Večer prije trka će u kongresnoj dvorani hotela Mepas biti održana “Run konferencija”, a predavači na teme vezane za trčanje dolaze iz Hrvatske, Crne Gore i BiH.

Ledić: Pomozite aktivnosti djece sa sindromom Down

Udruga za Down sindrom Mostar će i ove godine sa više događaja obilježiti međunarodni dan osoba sa sindromom Down.

– Poklopili su nam se datumi tako da će jedan od događaja biti Mostarski polumaraton. Nekoliko ideja smo spojili u lijepu priču i rezultat je ta humanitarna utrka kojom želimo pokazati lokalnoj zajednici da ne postoji drugi i drukčiji, nego da smo svi jednaki u različitostima. Pozivamo sve da pomognu ovu humanitarnu utrku čime će pomoći aktivnosti djece sa sindromom Down, rekao je Igor Ledić, predsjednik Udruge za Down sindrom u Mostaru.

Osim kroz ovu utrku, udrugu je moguće pomoći i kroz akciju Darka Lončara koji će trčati 125km dugu dionicu Sarajevo – Mostar te prodavati kilometre (1km – 100KM, 100m – 10KM). Uplate se vrše na žiro račun Udruge za Down sindrom Mostar, Unicredit banka d.d., broj računa 3381302231830812, sa naznakom “Donacija za pretrčane kilometre“.

Ćorić: Festival druženja i pozitivne energije

Grad Mostar je preko Sportskog saveza Mostara uključen u organizaciju trke.

– To je manifestacija koju možemo nazvati festival druženja i pozitivne energije. To je spoj kulture, sporta i društvene odgovornosti. Grad Mostar se uključuje u rad udruga kojima su cilj djeca sa posebnim potrebama. Pozvao bih građane da se uključe u ovu utrku, da budemo dobri domaćini svim našim gostima kojih će biti nemali broj u našem gradu, izjavio je Božo Ćorić, načelnik odjela za društvene djelatnosti grada Mostara.

Vaši komentari

Banner