ĆIRO: Izdržljivi mostarski stroj u MT virtuelnoj ekipnoj ligi

Mostarsku ekipu Ćiro čine kapiten Teo Klepo, Mario Zelenika i Đani Kosović, a ona je okupljena, kako kažu, odmah po čitanju najave MT lige na omiljenom im portalu.

2284
Foto: Dražen Filipović
Banner

Nakon izmjenjivanja samo par poruka trojac se složio i odlučio učestvovati.

Na dan formiranja ekipe Teo je imao 41. rođendan.

– Bio sam u filmu ˝starog stroja˝ pa smo nakon par prijedloga nadošli da naziv ekipe bude Ćiro tj. simbol za stari i izdržljivi stroj koji je dugo prelazio brda i doline u našoj regiji, pojašnjava Teo Klepo.

Sva tri trkača su iz Mostara, u trčanju su cca po 3 godine, redovito trče i trude se da napreduju.

– Osnovni motiv nam je želja da i kroz ovaj format virtualne lige podržimo rekreativnu trkačku zajednicu u BiH, i potaknemo sve trkače rekreativce da se nastave baviti trčanjem u ova izazovna vremena za sve nas, kazao je Teo.

Upoznaj se sa propozicijama MT lige, prijavu pošalji preko ovog obrasca, i saznaj ko su svi učesnici takmičenja.

Kapiten tima Ćiro se trčanjem počeo baviti krajem 2017. godine (lični rekordi: 5K – 23:15, 10K – 48:09, 21,1K – 1:47:10). Redovito trenira, uglavnom sam dok su mu djeca na svojim aktivnostima, a najčešće ga se može sresti u Sjevernom logoru i Planinici. Trudi se biti i na trailu i na cesti.

– Za 2020. godinu moje pripreme su bile bazirane na otkazane trke tj. maraton u Bergenu i Vučko trail. U ligu sam se uključio kako bi osigurao kontinuitet, vratio ˝brzinu˝ i bio podrška kolegama. U periodu pandemije volumen treniranja je nešto smanjen, ali pandemija je dovela do otkrivanja novih manje posjećenih staza za trčanje. Ciljevi u MT ligi su skromni, tj. uživati u trčanju i upoznati druge trkače, zaključio je Klepo.

Mario Zelenika

Prva špica ekipe Ćiro je Mario Zelenika. Trenutno od trojice u ekipi je u najboljoj formi. Mario pored trčanja planinari, aktivan je u HGSS-u… Trčanjem se počeo baviti krajem 2017. godine. Redovito trenira, većinom sam, i može ga se sresti na svim mostarskim trkalištima. U boljoj formi je nego što zabilježeni rezultati pokazuju (5K – 21:04, 10K – 45:30, 21.1K – 1:44:45). Mario je prošle godine uvjerljivo osvojio RTL Sanus Motus u kategoriji ˝Amateri˝.

– Za 2020. godinu pripreme su bile bazirane na Mostarski polumaraton. U ligu sam se uključio da kolege i sebe motiviram za nastavak treniranja i kao podrška u daljnjem napredovanju. U periodu pandemije volumen treniranja je nešto smanjen, ali tko voli trčanje lako će naći motiv i staze za trening. Ciljevi u MT ligi nisu veliki, želim uživati u trčanju i upoznati ostale trkače na način kakav današnja vremena dopuštaju te nastaviti održavati formu za buduće trke, izjavio je Mario Zelenika.

Najpoznatiji član ekipe Ćiro je Đani Kosović (5K – 23:06, 10K – 48:59, 21.1K – 1:51:53). Tko god ima doticaj sa trčanjem u Mostaru, ali i šire, zna ga po vedrini i podršci koju pruža svim trkačima. Budući da često trenira sa ˝Sanusima˝ pandemija je najviše utjecala na njegov trening.

– Otkazane su trke za koje sam se dugo spremao (Mostarski polumaraton i Beogradski maraton). U periodu pandemije trening je sveden na minimum i treniralo se samo ˝oko kuće˝. Ciljevi u MT ligi su povratak druženju i treninzima i uživanje u trčanju, zaključio je Đani Kosović.

Đani Kosović

Vaši komentari

Banner