DRIMM TIM: Najveća prednost koncepta MT lige je što potiče timski duh

DRIMM tim je sastav iz Zagreba kojeg čine kapiten Mario Lovrić, Ivana Biškup i Miroslav Đerić, a pronašli su se kao dobri trkački kolege, posebno jer su sve troje na otprilike podjednakoj razini trčanja.

1794
Ivana Biškup
Banner
Banner
Banner

Osim toga blizu su i po starosti jer sve troje su između 36 i 39 godina.

Tim su nazvali koristeći prva slova vlastitih imena IMM (Ivana, Miroslav, Mario) te dodavši prefiks DR kako bi to bio pravi DRIMM tim, tj. tim iz snova.

Miroslav Đerić, koji je član Adidas Runners Zagreb, je u trčanju najiskusniji, trči već 3 godine, te je do sada između članova tima postigao najzapaženije rezultate, upisao i poneka postolja, posebno u kategorijama, te je po pitanju osobnih rekorda i najbrži sa polumaratonom 1:35, te 5km ispod 20:00.

– U MT ligu sam se uključio jer mi se čini fora ovakav koncept natjecanja, raditi za tim i biti bolji, a kako sam inače sklon štafetama i istrčao sam ih desetak, volim kada mogu doprinijeti svom timu. Uz to smo ujedno kao tim u kontaktu, tako da upućujem pohvalu za inicijativu, rekao je Miroslav Đerić.

Upoznaj se sa propozicijama MT lige, prijavu pošalji preko ovog obrasca, i saznaj ko su svi učesnici takmičenja.

Miroslav Đerić

Ivana Biškup, članica AK Žumberak i Mario Lovrić, član Ultramaraton kluba Mazator, oboje trče oko godinu i pol. Ivana ima polumaraton 1:40, a Mario 1:46. Oboje još uvijek napreduju i kontinuirano pomiču svoje granice.

– Motivacije nikad dosta, pogotovo u doba pandemije. Moj natjecateljski duh željan je utrka, adrenalina, borbe same sa sobom. Najveći motiv u ovoj cijeloj priči mi je kako istrčati najbolje utrku u kojoj sam jedini sudionik i sama sebi protivnik, bez navijača, bez ekipe, samo ja, rekla je Ivana Biškup.

Liga je u toku, koliko vam je pomogla za motivaciju?

“Meni je liga puno pomogla za motivaciju da pokažem napredak u formi koji sam postigao. Kroz period pandemije nisam prestao trčati, dapače, 4. mjesec bio mi je najproduktivniji u životu u smislu broja kilometara, a smršavio sam i 4-5 kg kroz veći fokus na prehranu. S obzirom na to, bilo mi je malo žao da nemam gdje pokazati svoj vrhunac forme i odlučio sam u sklopu ove lige na sve 3 distance napasti osobne rekorde. To sam na 10km i polumaratonu već do pola 5. mjeseca uspio i sada još samo napadam onaj na 5km, te sam jako motiviran da srušim i njega”, rekao je Mario.

Ivana i Miroslav su više fokusirani na cestovne utrke od 5km do polumaratona, a Mario, s trkačkim aliasom Ludi Lovro, je kapetan tima i kombinira sve vrste utrka, uključujući i cestovne i trail utrke svih distanci, a istrčao je već i 3 maratona i jedan ultramaraton od 50 km.

Najveća prednost koncepta MT lige je ta što potiče timski duh, podržavamo jedni druge i osjećamo odgovornost za tim pa se trudimo još i više, te činjenica da je kalendar fleksibilan i imamo mjesec dana za istrčati svoje rezultate, a imamo pravo i na popravak ako nekad slučajno nemamo svoj dan. Mana ovog natjecanja, kao i svakog virtualnog u odnosu na klasične utrke je da nema onog “drugog poluvremena” kada se mi trkači družimo, a uvijek postoji i veći rizik manipulacije sa strane natjecatelja, ali kako nismo velika zajednica i svi znamo jedni druge, vjerujemo da znamo i što su čiji limiti, te da će prijavljeni rezultati biti fer otrčani. Vjerujemo u fer plej svih natjecatelja, kazao je Mario Lovrić.

Kapiten ekipe ističe da im je u MT ligi motivacija dobra zabava, ali i pomjeranje vlastitih granica.

– U smislu ukupnog plasmana nemamo nikakve predodređene ambicije jer znamo da su se prijavili neki vrlo jaki mješoviti timovi, ali bilo bi nam drago ako bismo uspjeli zauzeti kvalitetnu poziciju u plasmanu, zaključio je Mario.

Gdje trčite u doba pandemije i kakve vam je to promjene donijelo po pitanju treninga?

“U doba pandemije trčalo se, posebno u početku, na što usamljenijim stazama, otkriveni su i neki novi favoriti, te je barem u tom smislu ova kriza donijela nešto pozitivno, a ja sam osobno izostanak pravih utrka iskoristio kako bih vikendima više planinario, a što je odlično za formu, a i nedostajalo mi je i uživati u prirodi bez natjecateljskog pritiska”, izjavio je Mario.

Mario Lovrić

Vaši komentari

Banner