MT LIGA: Svi učesnici takmičenja dobivaju besplatnu kotizaciju za Two Cities Marathon (26. 7.)

U saradnji Udruženja “Dečki u plavom” i portala Moje trčanje, svi aktivni učesnici 1. kola MT virtuelne ekipne lige će dobiti besplatnu kotizaciju (basic paket) za Two Cities Marathon (Maraton dva grada) koji se održava 26. jula 2020. godine u Sarajevu.

1691
Banner
Banner
Banner

Dakle besplatnu kotizaciju (basic paket) dobiva oko 150 učesnika MT lige koji su zabilježili bar jedan rezultat na distancama u okviru našeg takmičenja u maju. Rok za prijavu je 10. juni!

Da bi osigurali svoju kotizaciju, potrebno je da posjetite web stranicu organizatora Two Cities Marathon te u obrascu prijave, konkretno u rubrici “naziv ekipe”, uz svoj tim u zagradi upišu i “MT liga”.

Two Cities Marathon je trka koja će se održati u Sarajevu i Istočnom Sarajevu 26. jula. Imate mogućnost učestvovati na dionici maratona (42.195m) i štafetnog maratona (tri člana ekipe dijele 42.195m). Limit obje trke je 5 sati te 1.000 učesnika.

Novost je da će staza maratona do kraja ove sedmice biti premjerena od službene AIMS (Asocijacija internacionalnih maratona i trka na duge staze) mjeriteljice, a onda i dobiti certifikat o adekvatnoj dužini. Osim toga organizatori su osigurali i direktan prijenos ove trke na BHT1.

Darko Lončar

– Cilj nam je nagraditi sve iskrene ljubitelje trčanja, a to su sigurno trkači u MT ligi. Ovo je pokazatelj da se svaki trud isplati i voljeli bi vidjeti te trkače na stazi Two Cities Marathona, poručio je predsjednik udruženja Dečki u plavom, Darko Lončar.

Više informacija o Two Cities Marathonu možete saznati i putem njihovih društvenih mreža: Facebook, Instagram. Pratite i našu rubriku za MT ligu, kao i Facebook grupu MT lige. Trčite odgovorno i poštujući fair play. Sretno svima!

Vaši komentari

Banner