STRAVA: MT liga nam je prilika da se bolje upoznamo

Strava tim je dobio naziv po istoimenoj aplikaciji preko koje jedni drugima unutar ovog sastava redovno prate trkačke i biciklističke treninge.

2404
Adis Smajlović
Banner
Banner

Tim je sastavljen od rekreativnih uličnih i trail trkača iz Sarajeva, Srebrenika i Zagreba koji su se priključili MT ligi u junu.

To su Edis Kavgić, Sanel Uzunović, Edin Pašić, Goran Valjak i Adis Smajlović. MT liga ih je spojila, a inače se svi ne poznaju međusobno.

Uključili su se u MT ligu od juna, ali sa osvojenih 9 bodova u 2. kolu odmah zauzeli 10. poziciju u ukupnom poretku.

Ovo je prilika da se bolje upoznamo i dogovorimo da se okupimo na nekoj od narednih uličnih ili trail utrka u regionu, ističu iz sastava Strava.

Upoznaj se sa propozicijama MT lige, prijavu pošalji preko ovog obrasca, i saznaj ko su svi učesnici takmičenja.

Edis Kavgić

Prijavili su se kako bi pronašli dodatnu motivaciju za trening, ali i da provjere formu na 5k, 10k i 21k pred nadolazeće trke koje su pomjerene za drugu polovinu godine zbog pandemije.

Edis Kavgić (lični rekordi, 5k: 19:15; 10k: 41:00; 21.1k: 1:32:00) se trčanjem bavi od 2017. godine, odnosno polumaratona u Mostaru.

– Tada, kao neiskusan trkač, vidio sam sve nivoe pakla koje jedan trkač proživi ukoliko nije dovoljno spreman ili ukoliko je neiskusan. Moj prvi polumaraton je bio 2 sata i 3 minute. Od tada, pa sve do vremena početka MT lige, nastupio sam na cca. 20 polumaratona (sada sam već na 1:30h), 2 maratona i nekoliko trail trka. MT liga mi dobro dođe da zadržim onaj takmičarski nivo koji sam imao početkom godine na Splitskom ili Gradiškom polumaratonu. Očajan sam za novim trkama, s mišlju o njima idem u krevet i budim se. Smatram da je ideja MT lige odlična, a također mislim da je Strava tim jedan kvalitetan tim jakih trkača u narednim godinama. Dao Bog da sve zaživi uskoro, te da se vidimo na startu, kako smo i navikli.

Sanel Uzunović (lični rekordi, 5k: 21:15; 10k: 43:41; 21k: 1:38:49) ističe da je za njega sport neizostavan dio života, a trčanje se pokazalo kao najidealniji i najdraži tip treninga.

– Drago mi je što naš region sve više promoviše rekreativno trčanje, a organizacija virtuelnih trka je nešto sasvim novo, privlačno i za svaku pohvalu. Naš tim je sastavljen od rekreativnih (uličnih i trail) trkača iz Sarajeva, Srebrenika i Zagreba. Liga nam je prilika da se bolje upoznamo, komentarišemo ostvarene rezultate, organizujemo zajednički trening i isplaniramo druženje na nekoj od narednih uličnih ili trail utrka u regionu. Očekujem da popravim lične rekorde uz virtuelnu MT ligu, najavio je Sanel Uzunović.

Sanel Uzunović

Edin Pašić (lični rekordi, 5k: 19:30; 10k: 43:25; 21k: 1:37:20) ističe da je za njega trčanje bila odlična opcija i izbor, sport kojim se sad bavi posljednje dvije godine.

– Zbog profesionalnih i svih drugih obaveza i nemogućnosti uklapanja u termine kolektivne igre ili treninge, a zbog zdravstvenih razloga i potrebe fizičkog aktiviranja, samo je trčanje bila opcija. Bio sam istrajan bez obzira na vremenske prilike, doba dana, noći, trčanje je postalo dio neke moje relaksacije, uživanja i psihičkog odmora. Dvije godine rekreativnog trčanja donijele su prelijepo iskustvo sa raznih trka, ostvareno poznanstvo sa mnogim trkačima i zaljubljenicima u cestovne i brdske trke, a prije svega ta pozitivna atmosfera sa trka, gdje je svaka posebna priča za sebe, umorna, ali vedra i nasmijana lica trkača, nešto je posebno što čovjeka veže za trkačku zajednicu, priča Edin Pašić.

Edin Pašić

Učestvujući u MT ligi ističe da nije opterećen rezultatima koji su svakako potpuno u drugom planu.

– Svjestan svojih mogućnosti kao rekreativca želim samo da trčim što duže i da se družim i uživam. Nemam problem sa motivacijom za trčanje, svako slobodno vrijeme iskoristim za neki trk, kao što je bilo i u vrijeme Covid 19 mjera uz poštivanje preporuka i prvenstveno trčanje u prirodi. Ideja MT lige je svakako nešto pozitivno, čime zajednica, ne samo trkača u BiH, dobiva dodatnu motivaciju za trčanje i pripremu za neke kasnije trke i sigurno je jedinstvena pozitivna priča u odnosu na sve druge sportske discipline, zaključio je Pašić.

Goran Valjak

Vaši komentari

Banner