DENIS ŠABANOVIĆ: Prijave za Banovićki polumaraton su otvorene do 31. jula, već smo 70 posto popunjeni

U organizaciji Atletsko – rekreativnog kluba Banovići, i uz punu podršku Općine Banovići, će 22. augusta 2020. godine od 17 sati biti održan 2. Banovićki polumaraton.

1917
Banovićki polumaraton
Banner
Banner

Piše: Ersan Bijedić

Prijave i uplate za ovu trku su otvorene do 31. jula, ili do popune limita od 300 učesnika.

Održat će se trke na tri distance: polumaraton (21.097.5m), trka građana na 5 km pod nazivom “Pokreni se”, i dječja trka oko gradskog parka. Učešće u dječjoj trci (pravo nastupa imaju djeca dobi od 7 do 12 godina) je besplatno, dok je kotizacija za ostale dvije trke 25 KM.

Odziv je dobar, obzirom na situaciju i sada smo na 70 posto popunjenosti, kaže ispred organizatora predsjednik ARK Banovići, Denis Šabanović.

Prijave za Banovići polumaraton možete obaviti preko službene stranice trke na OVOM LINK-u. Za više informacija, pratite i Facebook stranicu Banovićkog polumaratona.

Ove godine je puno veći izazov organizovati trku, kako to konkretno izgleda u primjeru Banovića i sa kojim zahtjevima se suočavate?

Izazov je veliki zbog cjelokupne situacije sa Covid 19… iz dana u dan pratimo situaciju. Teže je naći sponzore, ali zahvaljujući Općini Banovići mi se nadamo da ćemo organizovati jednu trku za pamćenje.

Šta možemo očekivati ove godine, odnosno koje su razlike u poređenju sa prethodnim, premijernim izdanjem?

– Ove godine novina je start trke od 17 sati, staza na 5km je ovaj put kružna (jedan krug

Denis Šabanović

po Banovićima). Imat ćemo i elektronsko mjerenje rezultata na 5km i polumaratonu, kao i novčane nagrade u ove dvije trka za žensku i mušku konkurenciju. Polumaratonska staza u velikom dijelu ostaje ista, samo mijenjamo završnicu, odnosno idemo kroz grad, pojasnio je Denis Šabanović.

Detalji trke će naravno zavisiti i o preporukama federalne Civilne zaštite kojima su organizatori najavili da će se voditi kako bi se adekvatno pobrinuli za sigurnost učesnika trke u Banovićima.

Startni paket trka na 5km i 21.1km u Banovićima sadrži učesničku medalju, dry-fit majicu, elektronsko mjerenje vremena i poklone sponzora.

Vaši komentari

Banner