STOVRELA ULTRA TRAIL: Prvo izdanje na rasporedu 4. aprila 2021.

U organizaciji Bosnian Ultra running teama (BURT) 4. aprila 2021. se održava prvo izdanje Stovrela Ultra Trail utrke u Cazinu.

2435
Banner
Banner
Banner

Moje trčanje – trcanje.net / PR Promo

Prvo izdanje ove trail utrke je ujedno prvenstvo Federacije BiH i Unsko-sanskog kantona u njenoj najdužoj disciplini od 45 kilometara.

Takmičari imaju priliku izabrati jednu od tri distance za trčanje: 5, 20 ili 45 kilometara. Osim toga postoje i dvije distance za šetače tj. nordijsko hodanje od 5 i 20 kilometara. Start i cilj utrke je ispred parka Stovrela u Cazinu.

Najduža distanca od 45 kilometara prolazi ujedno najljepšim dijelom Cazina i okolice, uključujući  stari grad Ostrožac i kanjon rijeke Une.

Suorganizatori utrke su Motel i park Stovrela uz podršku grada Cazina i Sportskog saveza grada Cazina. Partner trkačke opreme je sportska linija Haad get a game i modni dizajner Adnan Hajrulahović Haad.

Bogat startni paket uključuje: startni broj, čip za elektronsko mjerenje, majica, dizajnirana finišerska medalja, sponzorski pokloni. Također organizator će osigurati bogate okrepne stanice i pehare za prva tri mjesta. Elektronsko mjerenje i obrada rezultata vodi slovenska firma Protime.

Prijaviti se možete već sada na ovom linku.

Mjesto starta i cilja utrke

U organizaciji BURT-a 2021. godine se održavaju još dvije utrke, Cazinski maraton i BH ultra. Prijave za oba događaja su već otvorene.

Vaši komentari

Banner