REKREATIVNA TRKAČKA LIGA SANUS MOTUS 2021: Natjecanje za širu bh. trkačku zajednicu

Rekreativna trkačka liga Sanus Motus je trebala imati svoje drugo izdanje prošle godine, ali je pomaknuto za tekuću radi pandemije koronavirusa.

3146
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

Najavljena je kao zanimljivo natjecanje za trkače iz šire bosanskohercegovačke zajednice, a ne samo na lokalnom nivou.

U to se možete uvjeriti kroz propozicije natjecanja u prilogu ispod.

Kola lige

  1. mjesec – prvo kolo, Mostar half maraton (polumaraton 21.1 km);

5.mjesec – drugo kolo, Mostar Challenge (trail utrka, za ligu se boduje hobby staza, dužine 12 km);

5.mjesec – treće kolo, Ljubuški outdoor festival (za ligu se boduje polumaraton, dužine 21.1 km);

7.mjesec – četvrto kolo, Konjički noćni cener (cestovna utrka dužine 10 km);

8.mjesec – peto kolo, Duvanjska desetka (cestovna utrka dužine 10 km);

8.mjesec – šesto kolo, Čvrsnica ultra trail ČUT 2021. (za ligu se boduje staza dužine 10 km tj.najkraća staza);

11.mjesec –  sedmo kolo brdo Hum iznad Mostara (uphill utrka, dužine do cca 2.5 km);

12.mjesec – proglašenje pobjednika, trkački simpozij i prigodno druženje cijele trkačke zajednice u Mostaru.

Kategorije

Liga je natjecateljski podijeljena u dvije kategorije:

  • kategorija „Lokalci“ su trkači koji imaju prebivalište na području HNK/Ž i ZHK/Ž (cilj je promocija trčanja u lokalnoj zajednici, a nagrade su prilagođene da ih mogu iskoristiti trkači koji žive u Mostaru ili u blizini). Kategorija podrazumijeva mušku i žensku konkurenciju.
  • kategorija „Apsoluti“ su svi ostali prijavljeni trkači, neovisno o mjestu stanovanja. Kategorija podrazumijeva mušku i žensku konkurenciju.

Kod prijave i registracije za sudjelovanje na nekoj od bodovanih utrka potrebno je staviti oznaku eRTeL Sanus Motus (obično pri prijavi za utrke postoji opcija za upis kluba i sl., a oni natjecatelji koji imaju članstvo u nekoj drugoj udruzi ili trkačkoj zajednici ovu oznaku upišu dodatno, nakon imena svog kluba ili udruge). Prethodno navedeno je potrebno iz razloga lakšeg praćenja i upisivanja rezultata kao i zbog promocije samog natjecanja. Prijaviti se mogu svi zainteresirani trkači po ranije navedenim specifikacijama kategorija.

  • Kod prijave za kategoriju „Lokalci“, automatski ste prijavljeni i u kategoriju „Apsoluti“. Dakle, „Lokalci“ imaju mogućnost ostvariti plasman i osvojiti nagrade u obje kategorije.

Nagradni fond

  • Prva tri mjesta u muškoj konkurenciji, obje kategorije;
  • Prva tri mjesta u ženskoj konkurenciji, obje kategorije.

Nagradni fond za troje najbolje plasiranih u muškoj i ženskoj konkurenciji za kategoriju „Lokalci“:

  • Violeta d.o.o. Grude; poklon paketi za prva tri mjesta (M i Ž konkurencija);
  • Poliklinika Vitalis Mostar; prvo mjesto Full medic kartica, sistematski pregled za drugo mjesto, ultrazvučni pregled za treće mjesto (M i Ž konkurencija);
  • GBT sportska oprema Banja Luka, poklon paketi sportske opreme za prva tri mjesta (M i Ž konkurencija).

Nagradni fond za troje najbolje plasiranih u muškoj i ženskoj konkurenciji za kategoriju „Apsoluti“:

  • Novčane nagrade za plasman među prvih tri u muškoj i ženskoj konkurenciji (300 KM prvo mjesto, 150 KM drugo mjesto, 100 KM treće mjesto M i Ž konkurencija). Pokrovitelj za natjecanje u ovoj kategoriji je udruga Sanus Motus Mostar. Ukoliko dođe do dogovora s novim partnerima tijekom sezone, novčani nagradni fond u ovoj kategoriji će biti uvećan.

Bodovanje

Svako kolo boduje se prvih 10 najbolje plasiranih trkača prijavljenih za ligu (muška i ženska konkurencija): 1.mjesto 100 bodova, 2.mjesto 80 bodova, 3.mjesto 65 bodova, 4.mjesto 50 bodova, 5.mjesto 40 bodova, 6.mjesto 30 bodova, 7.mjesto 20 bodova, 8.mjesto 15 bodova, 9.mjesto 10 bodova, 10.mjesto 5 bodova. Ostavlja se otvorena mogućnost da se neko od kola ne održi zbog raznih razloga (organizacijski, tehnički, sigurnosni, vremenski uvjeti i sl.). U tom slučaju se kolo bodovno stornira.

Ukoliko neki od natjecatelja ostvare plasman na svih sedam planiranih i održanih kola lige, onda se najlošiji ostvareni bodovni rezultat stornira. Točnije, za krajnji rezultat i plasman boduje se šest kola, ne računajući sedmi, tj.najlošiji bodovni rezultat.

Partneri natjecanja su Violeta d.o.o. Grude, Poliklinika Vitalis Mostar, GBT sportska oprema Banja Luka, NOBEL d.o.o. Mostar, portal Manger.ba, portal Moje trčanje i Shift Brand Design Mostar.

Nagrade se u obje kategorije dodjeljuju u muškoj i ženskoj konkurenciji. Pobjednicama i pobjednicima će uz nagrade biti uručena i simbolična priznanja za trajnu uspomenu ostvarenog rezultata dok će svi ostali sudionici dobiti službene potvrde o ostvarenom plasmanu i prigodan poklon paket našeg partnera Violeta d.o.o. Grude (svečana dodjela planirana je u 12.mjesecu, u sklopu trkačke konferencije „Trčanje za sve by Sanus Motus“). Pored svega prethodno navedenog, svi sudionici lige će dobiti službenu dri fit majicu natjecanja, u suradnji s našim partnerima NOBEL d.o.o. Mostar i portalom Manager.ba. Iste će biti podijeljene na nekom od ranijih kola lige ili dostavljene putem pošte (naknadu za dostavu putem pošte snose sudionici).

Kotizacija

Kotizacija za sudjelovanje u cijeloj sezoni iznosi 30 KM, a svoje sudjelovanje potvrđujete uplatom iste na račun udruge ili gotovinski na štandu udruge tijekom Mostar half maraton/polumaraton 2021. Uplatom kotizacije pomažete rad udruge Sanus Motus Mostar koja za glavni cilj ima unaprjeđenje svih segmenata rekreativnog trčanja. Također, pomažete i humanitarni rad udruge jer će 5 KM od svake kotizacije za ligu biti iskorišteno u humanitarne svrhe po završetku sezone (zajedno s ostalim fondom humanitarnih projekata Sanus Motus za 2021.g.). O dodatnim pogodnostima i eventualnim dodatnim sadržajima koji će biti dostupni u sklopu kotizacije blagovremeno će biti obaviješteni svi sudionici. Završno druženje, podjela priznanja i nagrada će biti organizirani u 12.mjesecu u Mostaru (cilj je okupiti veći dio trkačke zajednice na zajedničkom druženju krajem svake kalendarske godine).

Ciljevi

Ciljevi Rekreativne trkačke lige Sanus Motus:

  • Nastaviti realizaciju lige u sklopu ranije realiziranog velikog projekta udruge Sanus Motus pod nazivom „Trčanje za sve by Sanus Motus“;
  • Promovirati lokalne utrke;
  • Povećati broj lokalnih trkača na lokalnim utrkama;
  • Okupiti sve trkače u jedan zajednički natjecateljski format;
  • Okupiti trkačku zajednicu na velikom zajedničkom druženju krajem svake kalendarske godine;
  • Homogenizirati dodatno našu trkačku zajednicu;
  • Promovirati trčanje kao zdravu naviku;
  • Uključiti što veći broj trkača u humanitarni rad udruge;
  • Promovirati mogućnost organizacije rekreativnih trkačkih događaja velikog formata i kvalitete kroz potporu lokalne zajednice;
  • Služiti na čast i ponos svim članovima udruge i sudionicima lige;
  • Poslužiti svima koji traže smislen hobi za poboljšanje zdravlja i kvalitete života.

Prethodno su navedene propozicije lige za 2021. godinu, a ista će se u sljedećim godinama dopunjavati i mijenjati. Kao i dosad, cjelokupan projekt ćemo dodatno obogaćivati zahvaljujući sugestijama sudionika lige, članova udruge Sanus Motus i partnera projekta.

Prijava

Sve prijave možete poslati na e-mail adresu sanusmotusmostar@gmail.com a ista treba sadržavati ime i prezime, datum rođenja, kontakt broj mobitela, adresu stanovanja, veličinu dri fit majice (za veličine koristiti GBT standard) i kategoriju za koje se prijavljujete (svi prijavljeni u kategoriju „Lokalci“ po automatizmu su registrirani i u kategoriju „Apsoluti“), u naznaci e-maila obavezno staviti „Prijava za Rekreativnu trkačku ligu Sanus Motus“, a uplate u iznosu od 30 KM moguće je izvršiti na žiro račun Udruge Sanus Motus Mostar, broj 3381302270843145 kod Unicredit bank d.d. s naznakom „Kotizacija za Rekreativnu trkačku ligu Sanus Motus“. Prijavu i uplatu kotizacije možete obaviti i osobno, za vrijeme Mostar half maraton/polumaraton 2021., na štandu udruge Sanus Motus.

Direktor natjecanja „Rekreativna trkačka liga Sanus Motus – eRTeL Sanus Motus“ je gospodin Vladimir Pokrajčić te sve upite nakon početka natjecanja možete upućivati direktno na njegovu e mail adresu v.pokrajcic@hotmail.com. Direktor natjecanja će redovno objavljivati osvježene rezultate natjecanja, sve do završetka sezone te dodijeliti nagrade na završnoj konferenciji u Mostaru.

Za kraj nekoliko bitnih činjenica o prednostima koje ostvarujete prijavom i uplatom za sudjelovanje: jedna od najbolje dizajniranih dri fit majica za trčanje (realizirano u suradnji s našim partnerima NOBEL d.o.o. i Manager.ba a sve u dizajnu Shift Brand Design Mostar), poklon paket našeg partnera Violeta d.o.o. (na završnoj konferenciji), uzbuđenje natjecanja kroz sedam planiranih kola, okrijepa i druženje na posljednjem kolu lige (brdo Hum s panoramskim pogledom na grad Mostar), pomažete humanitarnom radu udruge, doprinosite razvoju rekreativne trkačke zajednice, promovirate zdrav način života i trčanje te ostvarujete mogućnost osvajanja nagrada iz najbogatijeg ligaškog nagradnog fonda u regiji, a sve to u dvije kategorije.

Vaši komentari

Banner