NEDIM ŠIŠIĆ: Moj život je predodređen za sport, a trčanje mi je novi izazov

Nedim Šišić (rođen 14. 1. 1980. godine) iz Gračanice je član MT trening kluba već treći mjesec.

3673
Nedim Šišić na Igman 10k (broj 244)
Banner
Banner
Banner

Piše: Ersan Bijedić

Nedim je profesor tjelesnog odgoja.

Kao bivši fudbaler gračaničkog Bratstva bio je i kondicioni trener u ovom klubu, a jednako tako i u Rukometnom klubu Gračanica. Osim toga bio je instruktor skijanja te fitness trener u klubu čiji je vlasnik. Očita je njegova potpuna usmjerenost ka sportskoj aktivnosti kao vrlo važnom segmentu za usvajanje zdravog stila života.

– Kao mali dječak shvatio sam da je moj život predodređen da se bavim sportom. Počeo sam sa 10 godina. Moja prva ljubav bio je fudbal, priča Nedim Šišić i ističe da se ipak nikad nije ograničio samo na jedan sport.

– Tome u prilog govori i moja profesija jer sam profesor tjelesnog odgoja. I ne samo da se ja bavim sportom, nego nastojim da djeci i mladima koje učim u školi, ali i onima u svom komšiluku te u svojoj porodici, prenesem ljubav i spoznaju o važnosti sporta i rekreacije za kvalitet života.

Nedim Šišić je član MT trening kluba i već treći mjesec radi uz vodstvo našeg trenera, Davora Vidovića.

– Od prije par mjeseci učlanio sam se u Moje trčanje trening klub i sa odličnim trenerom pomjeram granice. Davor je stvarno dobar trener i uvijek spreman pomoći. Neki dan sam poslije nekog vremena opet trčao sa bratom. Rekao je da je nevjerovatno koliko sam napredovao. Svima bih preporučio rad sa trenerom jer je to put koji moraš proći, smatra Nedim.

Trening sa prijateljima

Trčanje je aktivno prihvatio početkom pandemije koronavirusa.

– Od tog momenta redovno treniram i nastojim da podižem formu. Nekako smatram da je trčanje sad vrhunac moje sportske karijere, a moram vam priznati i svojevrsni izazov, kaže Šišić.

Želja mu je da sa trkačkom ekipom iz Gračanice dodatno popularizira ovaj sport u svom gradu. Prvi korak je svakako nedavno formiranje Atletsko – rekreativnog kluba Gračanica.

– Trčanje je još u našem malom gradu nerazvijeno, neprepoznato i ja želim da sa svojim klupskim kolegama budem promotor trčanja tako da postane ravnopravna sportska disciplina ostalima u Gračanici, priča Nedim.

Usput naravno ima i vlastite trkačke ambicije.

Moji planovi za ovu godinu su par polumaratona i aktivno učešće u trail trčanju, zaključio je Nedim Šišić.

 

Vaši komentari

Banner