8. MOSTAR CHALLENGE: Najstarija trail utrka u BiH na rasporedu 8. 5. 2021.

U organizaciji HPD Prenj 1933 Mostar i FPMOZ – studij kineziologije, uz podršku Sportskog saveza grada Mostara, 8. 5. 2021. (start u 8 sati) će se održati 8. izdanje trail utrke Mostar Challenge.

1333
Mostar Challenge 2019. - start
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

Mjesto starta utrke je Mepas Mall, Kardinala Stepinca bb, a cilj: Goranci, konoba Goranci.

Limit za kategoriju Challenge je 11:30h, a limit za kategoriju Hobby, 11:00h.

Kako je bilo na prethodnom izdanju, održanom 2019. godine, provjerite iz naših izvještaja: (LINK1, LINK2). Trka usljed pandemije koronavirusa nije održana prošle godine.

Prijave

Prijave traju do 30.04.2021. do 23:59 sati.

Prijava se vrši online putem LINK-a.

Napomena: Na sam dan utrke 08.05.2021. može se prijaviti i uplatiti startninu do 07:45 na pultu za prijave. Za natjecatelje prijavljene iza 30.04.2021. ne možemo garantirati da će dobiti promotivne majice.

Startnina

Cijena startnine: kategorija Challenge 15 KM (za natjecatelje iz Hrvatske cijena startnine je: 60 HRK), kategorija Hobby 15 KM (za natjecatelje iz Hrvatske cijena startnine je: 60 HRK).

Startnina na dan utrke je ista, ali organizator ne garantira majicu utrke. U cijenu su uključeni organizacija utrke, nagrade prvoplasiranima, majice natjecanja, osvježenje tijekom utrke, obrok po završetku utrke, organiziran prijevoz nakon završetka utrke.

Uplata startnine

Za natjecatelje iz BiH

HPD „Prenj 1933“ Mostar

Ulica Stjepana Radića 76b, 88000 Mostar

Broj transakcijaskog računa: 3381002200385852 (UniCredit Banka)

Naznaka uplate: za utrku Mostar Challenge (navesti ime i prezime natjecatelja)

Za natjecatelje iz Hrvatske

Primatelj: Luka Mandić

Broj računa (IBAN): HR66 2340 0093 2313 4102 9

Swift broj: Privredna banka Zagreb d.d. PBZGHR2X

Adresa: Adresa: Rodočka 94, Mostar, Bosna i HercegovinaNaznaka uplate: za utrku Mostar Challenge (navesti ime i prezime natjecatelja, staza utrke)

Uplate će se moći izvršiti i na dan utrke na pultu ispred Mepas Mall-a do 07:45 sati.

Preuzimanje brojeva

Preuzimanje startnih brojeva vršit će se na startu utrke ispred Mepas Mall-a na pultu za prijave najkasnije do 07:45 sati.

Napomena: Za sve sudionike natjecanja bit će osiguran prijevoz osobnih stvari koje će ih čekati na Gorancima, za navedenu uslugu obratiti se na pultu ispred Mepas Mall-a.

Smještaj

Natjecatelji koji imaju namjeru prespavati mogu rezervirati smještaj u planinarskom domu na Bogodolu koji je od grada Mostara udaljen 20 km.

Isključivo na email društva: info@hpd-prenj1933.ba ili na kontakt broj 00387 063 313 940 – Miroslav Mihalj

Staza

Poseban izazov za sve trkače predstavlja prvi dio utrke preko Planinice kojeg krase velika visinska razlika i kamenita staza. Veliki broj Mostarskih trkača na ovom predjelu brusi svoju formu. A nadaleko je poznat segment na trkačkoj aplikaciji Strava pod nazivom “Only Planinica” koji privlači trail trkače iz cijele Bosne i Hercegovine, ali i regije da okušaju svoju formu i odmjere snage sa surovim hercegovačkim kršom.

Osmo izdanje brdske (trail) utrke Mostar Challenge polazi sa lokacije iz samog centra Mostara, točnije ispred Mepas Mall-a koji se nalazi na 80 mnv. Početni dio utrke u dužini od 1.500 metara prolazi kroz gradske ulice gdje započinje brdski dio i staza koja nosi naziv „Japanska staza“, a koja nas vodi preko Planinice. Ovaj dio staze ima kontinuiran uspon, izložen je suncu, te se trči po tipičnom hercegovačkom kršu čiju surovost omekšava prekrasan pogled na Mostar koji vas prati u svim dijelovima staze. Na Planinici na lokaciji poznatoj pod nazivom „Bunker“ na šestom kilometru nalazit će se prva kontrolna točka i mjesto za okrjepu. Planinica sa najvišim vrhom 837 mnv će nas dalje uz blago spuštanje odvesti prema napuštenim kućama zaseoka Seline nakon čega se staza opet lagano uspinje vijugajući obroncima Crnog vrha, najviše kote Planinice, uz šumarke škrte hercegovačke vegetacije. Dalje nas staza vodi do mjesta Goranci na 670 mnv, ovdje završava utrka za one koji su se prijavili za kategoriju Hobby, a ujedno se nalazi i druga kontrolna točka i mjesto za okrjepu za one trkače koji koji se natječu u kategoriji Challenge, koji nastavljaju uspon prema vrhu Jastrebinka sa svojih 1138 mnv gdje će biti treća kontrolna točka. Dolaskom na vrh natjecatelji se dalje stazom vraćaju u Gorance gdje je cilj.

Broj GSS

Organizatori preporučuju da u mobitele upišete brojeve dežurnih telefona GSS-a na dan utrke: 063 487 426.

Kategorije

  • Challenge – trči se individualno na stazi koja ima ukupno cca 22 km i visinskom razlikom od 1100 mnv.

Vrijeme potrebno da se prođe staza laganim tempom: cca 5 sati.

  • Hobby – trči se u individualno na stazi koja ima ukupno cca 12 km i visinskom razlikom od 650 mnv.

Vrijeme potrebno da se prođe staza laganim tempom: cca 3 sata.

Obavezna oprema

– natjecateljski karton (osigurava organizator na dan natjecanja)

– mobitel

– voda, minimalno 0,5 litara (voda će se moći nadopuniti na kontrolnim točkama KT1 Bunker cca. 6 km i KT2 Konoba Goranci 13 km)

Zemljovid nije potreban jer su staze označene i jednostavne za orijentaciju.

Vaši komentari

Banner