Prvi proljetni polumaraton Vip ZAGREB21 izmamio stotine trkača na zagrebačke ulice

Kenijac Joel Maina Mwangi i hrvatska olimpijka Marija Vrajić pobjednici su 1. Zagrebačkog proljetnog polumaratona – Vip ZAGREB21. Mwangi, koji je je u Hrvatskoj već pobjeđivao na Plitvičkom maratonu te na Riječkom polumaratonu i Turopoljskoj utrci, u nedjelju je 21 kilometar pretrčao za 1:05:31.27. Drugi je bio Mađar Laszlo Gregor s 1:05:44.62, a treći njegov sunarodnjak Tamas Nagy s 1:06:07.64. Sve rezultate pogledajte OVDJE.

1461
Banner

„Volim ravne staze kakva je ova i volim kružne staze, meni takve utrke odgovaraju. Rezultatom sam zadovoljna, ali već sam ga zaboravila jer ja moram bolje, prije svega zato što osjećam da mogu bolje. No, nisam imala pravu konkurenciju i trčala sam cijelu utrku sama. Rezultat bi bio bolji da sam trčala u grupi, a naročito da je bila još neka atletičarka, pa bi onda u tom nadmetanju bilo lakše do boljeg rezultata“, rekla je Marija Vraijić, kojoj je i ova utrka bila jedna od pripremnih na putu do Olimpijskih igara u Rio de Janeiru.

Proglašenje pobjendika utrke

Na 1. Zagrebačkom proljetnom polumaratonu – Vip ZAGREB21 sudjelovalo je ukupno 917 trkačica i trkača i 66 štafeta. Svi koji su otrčali polumaraton dobili su medalje koje su izradili učenici s teškoćama u razvoju iz Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar. Vrijedno je spomenuti da je prijenos utrke bio dostupan uživo svim gledateljima u svijetu preko usluge Youtube.

U Zagrebu su se pojavili i brojni trkači iz BiH koji nisu skrivali svoje zadovoljstvo organizacijom 1. proljetnog zagrebačkog polumaratona. Mnogi od njih su ostvarili zavidne rezultate i popravili osobne rekorde. Iskrene čestitke na tome.

„Utrka u Zagrebu bila je odlično organizovana i sve čestitke organizatorima na prvom proljetnom polumaratonu. Radujem se nastupu iduće godine. Nisam bas dobro poznavao grad Zagreb te bi dobro bilo da je publika bila brojnija. Ipak je riječ o prvoj utrci i dogodine će sigurno biti mnogo više publike koja će  podržavati trkaće. Nadam se da će i na jesenskom zagrebačkom maratonu biti ovako dobra organizacija“, rekao nam je Armin Duzić iz Donjeg Vakufa, dobitnik startnine u okviru nagradne igre na kojoj ste mogli sudjelovati putem naše facebook stranice Moje trčanje.

Armin Duzić
Sve zahvale organizatora crorun.pro na dosadašnjoj suradnji u ime stranice trcanje.net

Vaši komentari

Banner