DOBROTVORNO TRČANJE: Ispunjena misija humanih trkača

U okviru projekta „Trčimo za djecu bez roditeljskog staranja“ u Tuzli istrčana je posljednja utrka u kojoj su trkači svoje pređene kilometre uspješno prodali u dobrotvorne svrhe.

1040

Moje trčanje – trcanje.net

Na taj način je mala inicijativa nekoliko ljudi postala lijep projekat koji je zaživio među građanima koji su željeli dati humani doprinos kroz promociju sportskih vrijednosti.

Cilj projekta je bio sudjelovati na trkama u Banjaluci i Tuzli, podići svijest o potrebama ranjivih kategorija društva te im pomoći u skladu s vlastitim mogućnostima. Spojili smo sport i dobročinstvo, ujedinili se s velikim brojem pojedinaca, organizacija i društveno odgovornih kompanija te na taj način stvorili sinergiju podrške mladim u potrebi.

Raduje nas činjenica da je podrška došla od velikog broja volontera, trkača ambasadora, donatora, pojedinaca, domaćih kompanija i preduzeća do udruženja različitih profila. Svi oni su stvorili našu neformalnu zajednicu „Dobrotvorno trčanje“.

Ovim putem se neizmjerno zahvaljujemo društveno odgovornim kompanijama koje su nas podržale i bile uz našu ideju: APS Engineering, AluKönigStahl BiH, Lanaco, Primadent, Ministry of Programming, Deling Invest, Herceg, Number One, Duhanpromet, Tropic, Grafo Balkan, Trek Bike Centar, Oxygen, Sim Komerc i Sparkasse Bank. Svjesni smo da je budžetska godina u većini kompanija zaokružena, da su mogućnosti za doniranje bile limitirane, no uz sve to i veliku podršku fizičkih lica uspjeli smo prikupiti značajna finansijska sredstava.

Već sada možemo reći da smo prikupili više od 7.000,00 KM i da će taj iznos uskoro biti ravnomjerno uplaćen na račune domova za djecu bez roditeljskog staranja u Banjaluci i Tuzli.

Još jednom se želimo zahvaliti svima koji su podržali ovaj projekat, a posebno volonterima i ambasadorima trkačima: Esani Kavazbašić-Huskanović, Džani Berkovac, Miralemu Tursinoviću, Tei Milović, Aleksandru Aničiću, Elvedinu Tunoviću, Aidi Mulić, Senadu Beckoviću, Igoru Isanoviću, Almiru Ibrahimoviću, Sanjinu Haliloviću, Arminu Gerinu, Almini Durmić, Alisi Kantić, Biljani Kovačević, Lamiji Mujezinović, Ivani Ferković Pašić, Senadi Arnautović, Saši Maričiću, organizaciji „Kilometar života“, kao i organizatorima trka Tuzlanski maraton za rekreativce i TRK Banjaluka.

Ovo je samo mali znak podrške našoj djeci jer ubrzo nastavljamo s novim sportsko-humanitarnim projektom. I za kraj, ne zaboravite: naša mala podrška, naši mali koraci, nekome su veliko sve!

Vaši komentari

Banner