2. STOLAČKI CENER: Uz atraktivnih 10K, ove godine i trka na 5K

Trka koja je kao novi događaj prošle godine pobrala simpatije, Stolački cener, će 21. maja 2022. godine (sa startom u 9 sati) u organizaciji udruženja “Kreni naprijed” biti održana po drugi put.

2575
Start Stolačkog cenera 2021.
Banner
Banner
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

Sa startom i ciljem u parku pjesnika Mehmedalije Maka Dizdara, glavna trka na 10 kilometara ostaje u istom formatu kao prošle godine, a razlika je u popratnoj trci.

Umjesto trke na 2 kilometra koja je održana prošle godine, ove će trkači imati priliku prijaviti se na još jednu standardnu i atraktivnu distancu, odnosno na trku od 5 kilometara. Uz to će biti održana i dječja trka.

– Ova trka vodi vas kroz najljepše dijelove trkačkog muzeja pod otvorenim nebom – bilo to da se odlučite za 10k; ili pak na novu 5k: pa i dječju rutu! Pored već navedenih

Dr. Alis Boloban

benefita; čekaju vas i mediteranska klima, kulturne znamenitosti poput stećaka i Maka Dizdara, kao i vedra dobrodošlica Cener ekipe uz bogat nagradni fond proširen na još kategorija. Također, naša ekipa za vas sprema i dodatni faktor iznenađenja! Sportski pozdrav i dobro nam došli, poručio je dr. Alis Boloban, predsjednik udruženja “Kreni naprijed”.

Premijerni cener

Prošle godine je Stolac imao jako lijep odaziv trkača u premijernom izdanju, bio je jedna od masovnijih trka na 10km (konkretno sa 223 finišera na 10km i 69 na 2km) u BiH. Rutu Stolačkog cenera možete provjeriti na OVOM LINK-u. Kako je to izgledalo prošle godine možete provjeriti i iz MT izvještaja, a zabilježili smo dosta zanimljivog materijala: LINK1, LINK2, LINK3, LINK4.

Organizator će uskoro objaviti i stazu nove trke, na 5 kilometara.

Prijave

Prijavite se na Stolački cener na OVOM LINK-u.

Više o trci možete saznati i na društvenim mrežama Stolačkog cenera: Facebook i Instagram. Organizatorima se možete obratiti i putem e-maila: stolackicener@gmail.com.

Vaši komentari

Banner