POLUMARATON 4 TVRĐAVE: Vikend događaj u Šibeniku koji uključuje i koncerte Gibonnija i TBF-a

Uskoro u Šibenik stiže novi polumaraton pod nazivom „4 Tvrđave“!

1608

Moje trčanje – trcanje.net

Zadnji vikend u svibnju bit će rezerviran za koncerte i utrke, a već sad se zna kako će 27. svibnja nastupiti Gibonni, 28. svibnja T.B.F, a 29. 05. rezerviran je za polumaraton.

Specifičnost polumaratona je svakako što se trči pored sve četiri šibenske tvrđave.

– Ideja je da Polumaraton „4 Tvrđave“ zaživi kao redovna godišnja manifestacija koja će u Šibenik privlačiti veliki broj domaćih i stranih gostiju, zaljubljenika u trčanje i sport, a samim građanima Šibenika pružiti dodatne sadržaje te ih uputiti na sportske aktivnosti, rekao je Dejan Pavković u ime udruge Frka.


Glavni događaj manifestacije je dakle nedjeljni Polumaraton „4 tvrđave“međunarodna atletska utrka na 21.097,5m sa startom i ciljem na šibenskoj rivi, te stazom koja obuhvaća sve 4 šibenske tvrđave – staza je koncipirana tako da spaja sve 4 tvrđave, a završetak utrke – uspon na tvrđave Barone i Sveti Mihovil najzahtjevniji je dio utrke.

Robert Franjković

– Start utrke je u 9:00 sati u nedjelju, 29. svibnja 2022. Svima kojima je polumaraton preveliki izazov ili imaju drugačije planove, namijenjena je utrka na 5km. Šibenska riva i Trg Pavla Šubića idealna su polazna i završna točka. U subotu imamo dječje trke, a na rivi će se održati i „Pivska milja“ – popularna utrka na 1.609,4m (milja) uz ispijanje piva po standardnim pravilima pivske milje – kaže nam Robert Franjković, direktor utrke.

Na šibenskom polumaratonu „4 Tvrđave“ smiju nastupiti svi koji na dan utrke imaju navršenih 16 godina. Mjerenje vremena je elektronsko uz korištenje čipova te će svi rezultati biti objavljeni neposredno po završetku utrke na stranici www.utrka.com i službenoj stranici utrke. Svi natjecatelji imat će neto (čip start) i bruto vrijeme (vrijeme od starterovog znaka za početak utrke do ulaska natjecatelja u cilj). Kao službeni poredak uzima se bruto vrijeme natjecatelja sukladno pravilima World Athletics (Svjetske atletske federacije).

Rana kotizacija je do 18. travnja i iznosi 150kn, a prvih 250 prijavljenih dobiva prednost pri kupnji ulaznica za Gibonnijev koncert, moći će kupiti dvije ulaznice. Ulaznice su u prodaji putem sustava Eventim.

Prijave su otvorene do 15.05.2022., prijaviti se možete ovdje, a sve informacije o utrci pronađite na službenim stranicama događaja: www.4tvrdjave.hrFacebookInstagram.

Vaši komentari

Banner