8. DUVANJSKA DESETKA / DRŽAVNO PRVENSTVO BIH NA 10km: Rezervirajte dan (6. 8. 2022.) kad svi putovi vode u Tomislavgrad!

Dana 6. kolovoza 2022. u 18:00 sati Atletski klub Puls organizira osmo izdanje Duvanjske desetke.

2030
Duvanjska desetka 2021. godine (Foto: Marko Radoš)

Moje trčanje – trcanje.net

Riječ je o cestovnoj utrci koja se trči ulicama grada kralja Tomislava.

Sve je počelo 2014. godine kada se grupa duvanjskih zaljubljenika u trčanje odlučila za organizaciju ovakvoga događaja. Prva „desetka“ okupila je pedesetak trkača. Svake se sljedeće godine broj sudionika povećavao pa je u prethodnih nekoliko izdanja manifestacija imala preko dvjesto natjecatelja koji su došli iz četrdeset različitih gradova. Do sada se se u Tomislavgradu trudili da svaka „desetka“ bude bolja od prethodne, a ove godine za to imaju i poseban motiv!

Naime, po prvi puta ulicama Tomislavova grada trčat će se državno prvenstvo Bosne i Hercegovine, kao i prvenstvo Federacije Bosne i Hercegovine na 10 km. Za tu priliku certificirali su stazu, što je još jedna novost u odnosu na prethodna izdanja.

– Ovom prilikom zahvaljujemo Atletskom savezu Bosne i Hercegovine na ukazanom povjerenju za organizaciju državnoga prvenstva. Nećemo razočarati, poručio je predsjednik AK Puls Krešimir Sliško.

Foto: Stipe Renić

Zahvaljujući sponzorima, kako prethodnih, tako i ove godine za najbolje sudionice i sudionike osigurane su vrijedne nagrade, a računa će se voditi i o najbržim domaćim trkačicama i trkačima.

Sve pak sudionike u startnom paketu očekuje: startni broj, službena majica utrke, unikatna finišerska medalja, okrijepa na stazi i u cilju te večera u hotelu Tomislav poslije utrke.

Krešimir Sliško

S ponosom ističemo da je Duvanjska desetka ujedno i peto kolo Rekreativne trkačke lige koju organizira Sanus motus iz Mostara. Uz desetku kao glavnu utrku, pripremili smo i Utrku građana, dugu 3,3 km. Ona je namijenjena djeci i svima onima koji se tek upuštaju u trkačke izazove, kazao je Sliško.

Za sve rekreativce, lovce na postolja kao i trkače koji se žele okušati na otvorenom državnom prvenstvu prijave su dostupne na OVOM LINK-u.

Vidimo se na dan kada svi putovi vode u Tomislavov grad!

Vaši komentari

Banner