HUMANITARNA AKCIJA: I ove godine trčimo za bolje obrazovanje naših mladih

Neformalna grupa rekreativnih trkača "Kilometar života", ove godine po peti put tradicionalno provodi humanitarnu akciju u kojoj sakupljaju novac za pomoć socijalno ugroženim učenicima na području općine Kakanj.

1016
Banner
Banner
Banner

Moje trčanje – trcanje.net

Akcija se provodi pod nazivom “Humanitarni virtual run or ride weekend – šest škola”, i sva sredstva prikupljena u ovoj akciji bit će iskorištena za kupovinu školskog pribora socijalno ugroženim i marginaliziranim učenicima osnovnih škola sa područja općine Kakanj.

– Ovo je događaj virtuelnog karaktera, ali nam je cilj da vas motivišemo da trčite ili vozite bicikl na lokaciji po želji, u društvu ili sami, ističu iz grupe Kilometar života.

Učešće možete uzeti tako što ćete:

  • trčati, šetati sami ili u društvu u dužini od 3 km ili više,
  • voziti bicikl sami ili u društvu u dužini od 10 km ili više.

Nakon što istrčite ili odvezete željenu dionicu svoju fotografiju zajedno s podacima o istrčanoj dionici i vremenu možete poslati na mail: info@kilometarzivota.com, a ista će biti objavljena na društvenim mrežama organizatora.

Prijava i uplata kotizacije

Prijave i uplate za Humanitarni virtual run or ride weekend – šest škola traju od 01. 08. do 31. 08. 2022. godine. Linkovi za pojedinačne i grupne prijave.

Budući da je ovo humanitarna akcija kotizacija za učešće u utrci iznosi minimalno 10 KM (za grupne prijave 5KM po članu), a gornja granica na postoji.

Učesnici koji pošalju svoje podatke o uspješno istrčanoj ili odveženoj minimalnoj dionici dobit će personaliziranu zahvalnicu za učešće Humanitarni virtual run or ride weekend – šest škola.

Trajanje virtualne utrke

Trčanje će se odvijati bilo kada u periodu od 02. 09. do 04. 09. 2022. Svaki učesnik sam bira kada, gdje i koliko će trčati ili hodati u navedenom periodu. Zadata kilometraža je 3 km za trkače ili 10 km za bicikliste. Broj pretrčanih, pređenih kilometara i vrijeme možete, ukoliko želite, evidentirati aplikacijom za trčanje po svojoj želji. Evidentiranje vremena nije obavezno.

Uplate kotizacija možete izvršiti na račun:
Primalac: BBK EXTREME Kakanj, sa naznakom “Za kupovinu udžbenika”
Broj računa: 1340200000347666
Više informacija možete dobiti na: Facebook stranici Kilometar života,
Instagram profilu, putem emaila ili na brojeva telefona: +38761397390 Harun, +38762803438 Emir.

Vaši komentari

Banner