(VIDEO) 5. KAKANJ ZA 5: Poplava za 7 i Bobovac za 10

Još jedna večernja ljetna ulična trka je održana u subotu u Kaknju na trkačima vrlo atraktivnoj i pristupačnoj distanci od 5 kilometara, koja ostavlja dosta prostora/vremena za druge aktivnosti.

1107
Foto: kakanjinfo.com
Banner

Tekst: Ersan Bijedić / Video: Dražen Filipović

Organizatori trke Kakanj za 5, udruženje KA Plus, su ustabilili stazu trke pa je i ove godine održana na jednakoj dionici kao i prošle, odnosno dva kruga po centru Kaknja.

Staza nije certificirana, a i GPS je jako loše hvatao putanju kretanja u subotu pa je teško procijeniti stvarnu njenu dužinu, ali ona svakako nosi svoje izazove zbog valovitosti koja, uz slabije raspoređenu snagu, može ponuditi zahtjevnu završnicu.

Poplava za 7

Trka je imala 288 finišera, što je 20 trkača manje nego prošle godine. Nekih pola sata prije trke Kakanj je pogodio jak pljusak koji je donio određeno osvježenje, odnosno vrlo povoljne uslove za trčanje.

Kako je izgledalo trčati u tim uslovima možete vidjeti i iz kamere Dražena Filipovića, dok je za Moje trčanje svoje dojmove sa trke podijelilo nekoliko trkača. Njihove izjave možete čuti u video prilogu.

O rezultatskom dijelu trke više saznajte na LINK-u.

Bobovac za 10

Prošle godine smo uz Kakanjsku peticu spojili posjetu podzemnom labirintu tunela Ravne (Visoko), o čemu možete čitati i gledati na LINK-u. Ove godine smo se odlučili za Bobovac, najbolje utvrđeni grad srednjovjekovne Bosne i sjedište bosanskih vladara od sredine 14. vijeka.

Dok u Ravne možete otići i prije trke, za one koji u Kaknju ciljaju rezultat posjetu u Bobovac preporučujemo dan poslije trke jer je za dobar obilazak potrebno oko sat vremena hodanja po brdovitom terenu (što bi moglo uticati na trkačku izvedbu). Iz Kaknja je do Bobovca, preko Kraljeve Sutjeske, nekih 25km, ali vožnja traje oko 45 – 50 minuta zbog jednog dijela makadamskog puta (cca 5-6km). Fragmente onoga što možete vidjeti u Bobovcu (koji je u općini Vareš) pogledajte u našem videu, a za puni doživljaj ipak posjetite prijestolnicu bosanske državnosti!

Vaši komentari

Banner